Η Ιερά Σύνοδος ζητά rapid tests

by/ 0 Comments / 1 View / 05/11/2021

Πλήρως εκτεθειμένη η κυβέρνηση για το θέμα των εκκλησιών. Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου για διαγνωστικά τεστ σε πιστούς και ιερείς, ενώ ο Μητσοτάκης ανάβει… κεράκια.

Ανατροπές έρχονται στο ζήτημα της διενέργειας διαγνωστικών ελέγχων και από τους ανεμβολίαστους πολίτες, ο οποίοι εισέρχονται στις εκκλησίες, καθώς παρά την άκαμπτη στάση της κυβέρνησης, ακόμη και η Ιερά Σύνοδος βγαίνει… εξ αριστερών, καλώντας τους πολίτες να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος καλεί τους πιστούς που δεν έχουν εμβολιαστεί να πραγματοποιούν rapid test προτού μεταβούν σε κάποιον λατρευτικό χώρο, κάνοντας, παράλληλα έκκληση για εμβολιασμό. Παράλληλα υπογραμμίζει πως οι ιερείς είναι υποχρεωμένοι να πραγματοποιούν δύο τεστ την εβδομάδα (rapid ή μοριακά).

Όπως σημειώνει, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων απευθύνει έκκληση για τήρηση των μέτρων προστασίας κατά την προσέλευση στους ναούς και προτρέπει για την πραγματοποίηση του «υποδεδειγμένου υπό της ιατρικής κοινότητος, ως ουσιαστικού μέτρου προστασίας κατά της πανδημίας, εμβολιασμού». Επίσης, υπενθυμίζει την υποχρέωση διενέργειας δύο διαγνωστικών ελέγχων (rapid test ή μοριακού) κάθε εβδομάδα από τους κληρικούς, τους ιεροψάλτες, τους νεωκόρους και άλλους εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Υπεύθυνα για την τήρηση των μέτρων θα είναι τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.

efsyn.gr