Ευρωβαρόμετρο: Το 80% των Ελλήνων βλέπει μαύρη την οικονομική του κατάσταση

by/ 0 Comments / 0 View / 03/06/2021

Με ιδιαίτερα μελανά χρώματα περιέγραψαν οι Έλληνες πολίτες την οικονομική κατάσταση που βιώνουν αλλά και θα βιώσουν απαντώντας στην έρευνα του Ευρωβαρόμετρου.

 

Οκτώ στους δέκα Έλληνες έχουν ήδη δει ή αναμένουν να δουν την οικονομική τους κατάσταση να επηρεάζεται αρνητικά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

Το ποσοστό 80% είναι το υψηλότερο ποσοστό ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ, σύμφωνα με την έρευνα του Ευρωβαρόμετρου που πραγματοποιήθηκε το δίμηνο Μάρτιος – Απρίλιος 2021

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2021, το 31% των Ευρωπαίων απάντησε ότι έχει ήδη δει την οικονομική του κατάσταση να επηρεάζεται αρνητικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με το ποσοστό να ανέρχεται στο 50% στην Ελλάδα.

 

Αντίστοιχα, ένα ποσοστό της τάξης του 26% των Ευρωπαίων αναμένει να χειροτερέψει ακόμα η οικονομική του κατάσταση με το ποσοστό των Ελλήνων που συμμετείχαν στην έρευνα του Ευρωβαρόμετρου να φτάνει στο 30%.

Άκρως σημαντικές είναι και οι απαντήσεις που έδωσαν οι Έλληνες πολίτες που συμμετείχαν στην έρευνα του Ευρωβαρόμετρου και για το σε ποιους τομείς θα πρέπει να στηρίξουν και να δώσουν έμφαση οι Έλληνες ευρωβουλευτές.

Στην πρώτη θέση με 67% είναι η στήριξη της οικονομίας και η δημιουργία θέσεων εργασίας. Η στήριξη της δημόσιας υγείας στη δεύτερη θέση με 60% και η λήψη μέτρων κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στην τρίτη θέση με ποσοστό 54%.

Οι απαντήσεις όσον αφορά την προτεραιότητα στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στη στήριξη της δημόσιας υγείας  έρχονται τη στιγμή που η κυβέρνηση Μητσοτάκη ετοιμάζει την πλήρη απορρύθμιση των δυο αυτών τομέων προς όφελος των εργοδοτών.

Στην εργασία, με το σχέδιο νόμου για την επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα  με την κατάργηση του 8ωρου και την «πληρωμή» με ρεπό των υπερωριών. Με τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας που κρατά τη χώρα όρθια απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού, με την είσοδο ιδιωτών στο ΕΣΥ.

Left.gr