Εργασιακό Νομοσχέδιο / 24ωρη απεργία στις 16 Ιουνίου

by/ 0 Comments / 0 View / 15/06/2021

ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, Εργατικά Κέντρα, συνδικάτα λένε «όχι» στο αντεργατικό νομοσχέδιο – «Χειρόφρενο» στα ΜΜΜ, δεμένα τα πλοία
Μαζική αντίδραση με απεργία στις 16 Ιουνίου, στις αντεργατικές αποφάσεις της κυβέρνησης που καταργεί το οκτάωρο και υποσκάπτει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ετοιμάζονται να δώσουν χιλιάδες εργαζόμενοι συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία αύριο– ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.

Στην απεργία κατά του εργασιακού νομοσχεδίου θα συμμετέχουν η ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΕ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το Μετρό, ο ΗΣΑΠ, το ΤΡΑΜ και τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΝΕΝ.

Η ΑΔΕΔΥ, η οποία διοργανώνει συλλαλητήριο στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος. «Αυτό το νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί!» υπογραμμίζει.

Στάση εργασίας από την ΓΣΕΕ την Τετάρτη και συλλαλητήριο την Τετάρτη στις 16:00 στο Σύνταγμα αποφάσισε η Εκτελεστική της Επιτροπή, όπως και την στήριξη των πρωτοβουλιών  των κατά τόπους Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών.

Χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ την Τετάρτη

Στην 24ωρη απεργία που κήρυξε για την Τετάρτη  συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς. Ειδικότερα το Σωματείο Εργαζομένων στη Λειτουργία του Μετρό Αθήνας (ΣΕΛΜΑ), όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, συμμετέχει στις κινητοποιήσεις καθώς επίσης και στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 6 το απόγευμα διαδηλώνοντας ενάντια στην κατάργηση του 8ώρου, τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, την κατάργηση του ΣΕΠΕ, την αποδυνάμωση της απεργίας, την κατάργηση των ΣΣΕ και την επίθεση στα συνδικάτα.

Με δύο στάσεις εργασίας στην αρχή και τη λήξη της βάρδιας θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία της Αθήνας. Έτσι, τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ την ημέρα των κινητοποιήσεων.

Απεργία πραγματοποιούν την Τετάρτη και οι ναυτεργάτες, οκτώ ναυτεργατικά σωματεία απεργούν την Τετάρτη 16 Ιουνίου ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο. Την απόφαση αυτή έλαβαν τα διοικητικά συμβούλια των Σωματείων, έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση που έκανε κάθε ένα από αυτά.

Σύμφωνα με αυτή, στις 16 Ιουνίου θα πραγματοποιήσουν 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων.

Avgi.gr