Επιπλέον μέτρα «τύπου Πόρου» και σε Μύκονο – Χαλκιδική από 21 έως 31 Αυγούστου

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επιπλέον μέτρα «τύπου Πόρου» και σε Μύκονο – Χαλκιδική από 21 έως 31 Αυγούστου / 7 View / 19/08/2020

Νέα έκτακτα μέτρα σε Μύκονο και Χαλκιδική για 10 ημέρες, από τις 21 μέχρι τις 31Αυγούστου, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων, «λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα όπως διαμορφώθηκαν και με τα χθεσινά αποτελέσματα» για τις δύο περιοχές.

 

Σύμφωνα με τη ΓΓΠΠ, με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά σε συνεννόηση με τον Σωτήρη Τσιόδρα και απόφαση του Βασίλειου Παπαγεωργίου, λαμβάνονται τα παρακάτω περιοριστικά μέτρα «για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου Covid-19»:

 

Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Η Γενική Γραμματεία θυμίζει ότι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τα μεσάνυχτα έως τις επτά της επομένης.

 

 

Τέλος, στην ανακοίνωση σημειώνεται πως «σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δίνεται η δυνατότητα αναστολής σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

 

»Στις περιοχές της Χαλκιδικής και της Μυκόνου μεταβαίνουν ειδικά κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ) και της ΕΛ.ΑΣ. για εντατικοποίηση των ελέγχων και για την πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας τους».