Εκφοβισμός και ποινικοποίηση των αγώνων των μαθητών

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκφοβισμός και ποινικοποίηση των αγώνων των μαθητών / 15 View / 29/09/2020

Αναβρασμός είναι η λέξη που χαρακτηρίζει την κατάσταση στα σχολεία, αφού εκτός από το γεγονός ότι μακραίνει η λίστα των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη, με γεωμετρική πρόοδο αυξάνονται και οι καταγγελίες για την προσπάθεια ποινικοποίησης των μαθητικών κινητοποιήσεων.

Περίπου 700 σχολεία τελούν υπό κατάληψη

Ωστόσο η απάντηση των μαθητών είναι ξεκάθαρη αφού με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνα, τονίζει «Πάνω από 700 καταλήψεις σχολείων σε όλη τη χώρα.., Χιλιάδες μαθητές σε πάνω από 35 πόλεις βγήκαμε στους δρόμους. Αναβρασμός, συζητήσεις χιλιάδων μαθητών στις συνελεύσεις σχολείων. Εκατοντάδες πανό, συνθήματα, άλλες δράσεις. Δεκάδες νέες Συντονιστικές Επιτροπές σε γειτονιές της Αθήνας, σε πόλεις της Ελλάδας, αγωνιστές μαθητές εκλεγόμαστε αυτές τις μέρες σε μαθητικά συμβούλια…».

«Θέλουμε τους γονείς και τους καθηγητές δίπλα μας» υπογραμμίζουν και απευθύνουν νέο κάλεσμα για την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου.

Διευθυντής μήνησε μαθητές!

«Εκτός ελέγχου», βγήκαν σύμφωνα με καταγγελίες, τα πράγματα στο ΕΠΑΛ Μεγάρων, όταν ο Διευθυντής του σχολείου (υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ στις Εκλογές της ΕΛΜΕ και για ΠΥΣΔΕ) κατέθεσε μήνυση εναντίον 9 μαθητών.

Οι μαθητές που διώκονται από το διευθυντή του σχολείου τους, μίλησαν στα megara tv, και κατήγγειλαν ότι τους αποδίδουν χαρακτηρισμούς όπως ότι είναι αρνητές μάσκας, ή ότι υποκινούνται ενώ εκείνοι επιδιώκουν αποκλειστικά, ένα ασφαλές περιβάλλον στο σχολείο τους.

Οι μαθητές απορρίπτουν επίσης τις κατηγορίες για βανδαλισμού και θυμίζουν ότι η κατάληψη προέκυψε από την πλειοψηφία του σχολείου ως αναφαίρετη μορφή αγώνα να διεκδικούν τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους.

Το φοβερό αυτό περιστατικό εκφοβισμού και τρομοκράτησης μαθητών καταδίκασε αλλά και ανέδειξε η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Μεγάρων.

«Η κυβέρνηση μπροστά στην αδυναμία της να διαχειριστεί την επιδείνωση της πανδημίας και την οικονομική κρίση για την οποία έχει τεράστιες ευθύνες, προσπαθεί με κάθε τρόπο (εισαγγελείς, αστυνομία, νόμους περιορισμού των διαδηλώσεων) να καταστείλει κάθε μορφή κινητοποίησης» αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα.

«Στο ΕΠΑΛ Μεγάρων οι μαθητές αποφάσισαν με πλειοψηφία την κατάληψη του σχολείου ως αναφαίρετη μορφή αγώνα να διεκδικούν τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους. Από την πρώτη μέρα κατάληψης και χωρίς να έχει γίνει η παραμικρή καταστροφή, με υπόδειξη του διευθυντή, οι 9 από αυτούς βρέθηκαν να διώκονται από την αστυνομία, χωρίς να γνωρίζουν την αιτία.