Εισαγγελική έρευνα για τις κρέμες του Βελόπουλου κατά του κοροναϊού

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εισαγγελική έρευνα για τις κρέμες του Βελόπουλου κατά του κοροναϊού / 3 View / 12/03/2020

Eισαγγελική έρευνα θα διενεργηθεί για το προϊόν «Βυζαντινόν» που διαφημίζει ο Κυριάκος Βελόπουλος, για προστασία από τον κορωνοϊό και την πνευμονία, κατόπιν αναφοράς του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας διαβίβασε την αναφορά στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Βαγγέλη Ιωαννίδη, προκειμένου να προχωρήσει στις δικές του ενέργειες.

Όπως αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος στην αναφορά του, «οι ισχυρισμοί Βελόπουλου για δήθεν προστατευτικές ιδιότητες της εν λόγω κρέμας από τον επικίνδυνο ιό, αποβλέπουν στην αύξηση των πωλήσεων από τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, ο οποίος αγνοεί επιδεικτικά τις επίσημες οδηγίες των υγειονομικών αρχών της χώρας, που είναι οι μόνοι αρμόδιοι για να υποδείξουν μέτρα προστασίας για τον πληθυσμό».

«Με αυτό τον τρόπο θέτει σε σοβαρή έκθεση όσους τον εμπιστευτούν και κατ’ επέκταση σε διακινδύνευση τη δημόσια υγεία», σημειώνει ο Σύλλογος Φαρμακοποιών.

tvxs.gr