Ειδικό σώμα της αστυνομίας και στα ΜΜΜ

by/ 0 Comments / 4 View / 16/01/2021

Μετά τα πανεπιστήμια, η κυβέρνηση, σχεδιάζει τη σύσταση ειδικού σώματος της αστυνομίας και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής. Αφορμή στάθηκε ο ξυλοδαρμός του σταθμάρχη στην Ομόνοια από αρνητές της μάσκας.

Στο μεταξύ, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τη διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. και την κυβέρνηση να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να σταματήσουν τέτοιου είδους απαράδεκτα περιστατικά και απαιτεί να συλληφθούν, άμεσα, οι δράστες και να παραδοθούν στη δικαιοσύνη.

«Η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι στα θέματα νόμου και τάξης, ειδικά στα μέσα μεταφοράς, δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις. Δεν είναι αρκετό να ακούμε απλά φραστικές καταδίκες για τον ξυλοδαρμό ενός υπαλλήλου (…)» ανέφερε (ΣΚΑΪ) ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά την αστυνόμευση εξήγησε: «Εξετάζουμε να δημιουργήσουμε ένα ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, που θα έχει αρμοδιότητα στο σύνολο του συγκοινωνιακού δικτύου στην Περιφέρεια Αττικής. Είναι μία πρόταση την οποία έχω συζητήσει με τον αρμόδιο υπουργό, τον κ. Χρυσοχοΐδη» και υπενθύμισε ότι αντίστοιχη πρόταση είχε καταθέσει στο παρελθόν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Μάλιστα, όπως σημείωσε, στόχος της κυβέρνησης είναι το σώμα αυτό να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό. Ένα σώμα που θα έχει στην δικαιοδοσία του τον έλεγχο σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κάτι που -όπως τόνισε- γίνεται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Φυσικά, κουβέντα για αύξηση των εργαζομένων και ειδικότερα των οδηγών δεν έγινε από τον υπουργό αν και στην περίοδο της πανδημίας φάνηκε πως είναι επιτακτική η ανάγκη.