Εγκύκλιος συγκάλυψης / Απαγορεύουν σε υπαλλήλους υπουργείων να καταθέτουν ενάντια στο δημόσιο

by/ 0 Comments / 1 View / 03/06/2021

Απειλούν τους υπαλλήλους υπουργείων με πειθαρχικές διώξεις αν καταθέσουν ενάντια στο δημόσιο – Η εγκύκλιος του Νομικού Συμβούλου του Κράτους

Με μία πρωτοφανή εγκύκλιο του Νομικού Συμβούλου του Κράτους στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, απαγορεύουν στους υπαλλήλους να προσέρχονται ως μάρτυρες σε δίκες που το δημόσιο εγκαλείται για παράνομες πράξεις, διαφορετικά θα διώκονται πειθαρχικά.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εγκύκλιο, η ένορκη κατάθεση υπαλλήλων των υπηρεσιών του υπουργείου είναι δυνατή «μόνο προς επίρρωση των ισχυρισμών του ελληνικού δημοσίου».

«Υπάρχει πλέον και με τη βούλα “καθεστώς εκτροπής” μέσα στο Δημόσιο» αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Χριστόφορος Βερναρδάκης. Όπως σημειώνει, «η πρωτοφανής εγκύκλιος, μνημείο καταστρατήγησης της ελευθερίας της Δικαιοσύνης, επιτομή της συγκάλυψης κάθε έκνομης πράξης εκ μέρους του Κράτους, δεν πρέπει να έχει προηγούμενο ούτε και στα χρόνια της χούντας». Μάλιστα προαναγγέλλει αντίδραση από την αξιωματική αντιπολίτευση, σημειώνοντας με νόημα «τα υπόλοιπα αύριο..».

Avgi.gr