«Δωράκι» στην Ολυμπία Οδό ο οδικός άξονας Πάτρα – Πύργος

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Δωράκι» στην Ολυμπία Οδό ο οδικός άξονας Πάτρα – Πύργος / 7 View / 01/04/2020

Με το «έτσι θέλω» ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής διαλύει τέσσερις εγκατεστημένες εργολαβίες για την κατασκευή του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος ως δημόσιου έργου, ώστε να παραδώσει την κατασκευή και τη διαχείρισή του, μαζί και την είσπραξη διοδίων, στην Ολυμπία Οδό, χωρίς καν να έχει διασφαλιστεί κοινοτική χρηματοδότηση…

Παρά ταύτα, έχει υπογραφεί «μνημόνιο συναντίληψης των δύο μερών», όταν με τις αναθεωρήσεις των συμβάσεων του 2013 αφαιρέθηκαν τα 75 χιλιόμετρα από την παραχώρηση του άξονα Ελευσίνα – Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα.

Οι τέσσερις εργολαβίες

Οι εργολαβίες οι οποίες διαλύθηκαν -για τον σκοπό αυτόν «δούλεψε» η κυβέρνηση της Ν.Δ. άμα τη αναλήψει των καθηκόντων της-, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες το υπουργείου Υποδομών για προφανείς λόγους, είναι:

* «Τμήμα 2 Αμαλιάδα – Δουναίικα», με ανάδοχο την Intrakat και εκτελεσμένες εργασίες στο 8,7% του συνόλου.

* «Τμήμα 5 Σαγαίικα – Βάρδα», με ανάδοχο την Κοινοπραξία Ξανθάκης ΑΤΕ – Αφοί Παπαϊωάννου ΑΤΕΒΕ Ιντερκάτ και εκτελεσμένες εργασίες στο 0,11% του συνόλου.

* «Τμήμα 6 Κ. Αχαΐα – Σαγαίικα», με ανάδοχο την GD Infrastrutture ΕΠΕ και εκτελεσμένες εργασίες στο 2% του συνόλου.

* «Τμήμα 7 ΒΙΠΕ – Κάτω Αχαΐα» με ανάδοχο την Αφοί Παπαϊωάννου ΑΤΕΒΕ με διακριτικό τίτλο Ιντερκάτ και εκτελεσμένες εργασίες στο 0,50% του συνόλου.

Για τις άλλες τέσσερις εργολαβίες δεν είχε βγει οριστικός ανάδοχος εξαιτίας διαφόρων εμπλοκών.