Δραματική εικόνα στην εστίαση: Χάθηκαν 80.000 θέσεις μόνον τον Απρίλιο

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δραματική εικόνα στην εστίαση: Χάθηκαν 80.000 θέσεις μόνον τον Απρίλιο / 7 View / 16/05/2020

Χαρακτηριστική της δραματικής κατάστασης, την οποία επιτείνει η απουσία σχεδίου από την κυβέρνηση, είναι η δήλωση του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου στο Κόκκινο:

«Ή η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα πάρει εμπροσθοβαρή μέτρα για επιχειρήσεις και εργαζομένους ή μετά θα… κλαίμε πάνω στο χυμένο γάλα» είπε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας πως το 30% της εστίασης και μεγάλο ποσοστό σχετιζόμενων επιχειρήσεων δεν θα ανοίξει χωρίς κεφάλαιο κίνησης και υπό το φόβο στιγματισμού από κρούσμα. Την ίδια ώρα έχουν χαθεί 80.000 θέσεις εργασίας μόνο τον Μάρτιο «και δεν ξέρουμε πόσες ακόμη τον Απρίλιο» τόνισε.

«Δύο είναι οι επιλογές» σημείωσε ο Γ. Χατζηθεοδοσίου. «Είτε ανοίγεις την οικονομία για να έχουν δουλειά εργαζόμενοι και επιχειρήσεις είτε τους προστατεύεις» είπε θυμίζοντας ότι οι μικρομεσαίοι είναι το 99,2%, με το 60% να είναι αυτοαπασχολούμενοι, »εργαζόμενοι του εαυτού τους, πρέπει να στηριχθούν και αυτοί«. »Ή θα παρθούν γρήγορα μέτρα ή σε ένα χρόνο θα μιλάμε για καταστροφή μεγαλύτερη των τριών Μνημονίων στην οικονομία” προειδοποίησε δίνοντας τη δραματική εικόνα.