ΓΣΕΒΕΕ: Tο 81% των επιχειρήσεων απειλείται με πτώχευση

by/ 0 Comments / 3 View / 08/06/2021

Σε κίνδυνο πτώχευσης βρίσκεται το 81% των επιχειρήσεων εξαιτίας του νέου πτωχευτικού νόμου αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ

Ο Γιώργος Καββαθάς σε συνέντευξή του στο ieidiseis επεσήμανε ότι η εφαρμογή του νέου πτωχευτικού νόμου, ισούται με κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και θα οδηγήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην απώλειά της και μάλιστα με διαδικασίες fast track με μονομερή ενεργοποίηση της πτωχευτικής διαδικασίας από έναν εκ των πιστωτών.

Όσον αφορά στην πορεία του κλάδου της εστίασης μετά την άρση του lockdown εξήγησε ότι επαναλειτουργεί το 75% των επιχειρήσεων. Όπως χαρακτηριστικά στην Πλάκα, στη  μεσαιωνική πόλη της Ρόδου και γενικότερα στους τουριστικούς προορισμούς η επαναλειτουργία της εστίασης δεν έγινε σε ικανοποιητικό βαθμό.

Παράλληλα επεσήμανε ότι τα περιοριστικά μέτρα απαγόρευσης λειτουργίας σε εσωτερικούς χώρους, της απαγόρευσης μουσικής και περιορισμοί του ωραρίου «δημιουργούν αρνητικές παραμέτρους επιστροφής στην κανονικότητα. Αν συνδυαστεί δε με την πολύ μειωμένη κίνηση σε επίπεδο τουρισμού, δημιουργείται αρνητικό εκρηκτικό μείγμα με απρόβλεπτες συνέπειες».

Left.gr