Ασφυκτιά το ΕΣΥ, προς παράταση το σκληρό lockdown

by/ 0 Comments / 1 View / 02/03/2021

Αττική όπως… Θεσσαλονίκη του Νοεμβρίου είναι η εικόνα στα νοσοκομεία της μεγαλύτερης περιφερειακής ενότητας της χώρας, με τις ΜΕΘ να έχουν μπει στο «κόκκινο» εδώ και αρκετές ημέρες.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της περιφερειακής ενότητας τείνει να γίνει δραματική παρά τις πολλές εβδομάδες σκληρού lockdown, γεγονός που καταδεικνύει για ακόμη μια φορά την κυβερνητική αποτυχία διαχείρισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Με τον αριθμό των εισαγωγών και των διασωληνωμένων σε σταθερή αύξηση τις τελευταίες ημέρες όλα τα νοσοκομεία της Αττικής έχουν φτάσει στα όριά τους, ενώ ήδη χωρίς διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ έχουν μείνει το «Σωτηρία», ο «Ευαγγελισμός» και το «Σισμανόγλειο». Ελάχιστες κλίνες παραμένουν ελεύθερες σε «Θριάσιο»,«Ασκληπιείο», «Ελπίς», ΚΑΤ», «Αγία Ολγα», «Ερυθρό Σταυρό», «Γ. Γεννηματάς» και ΝΙΜΤΣ.

Μετά την βραδινή εφημερίδα, μάλιστα, ξέμεινε από κλίνες και το νοσοκομείο «Αττικόν», καθώς εισήχθησαν 51 περιστατικά που σχετίζονται με τον κορονοϊό, εκ των οποίων τα 37 είναι θετικά και τα 14 ύποπτα. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, ασθενείς με COVID-19 εισήχθησαν και σε παθολογική κλινική μαζί με ογκολογικά και αιματολογικά περιστατικά.

Αναφορικά με το «Αττικό», ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Τραυματιοφορέων στο νοσοκομείο έρχονται συνεχώς ύποπτα περιστατικά.

Η Αττική έχει το βαρύτερο επιδημιολογικό φορτίο αυτή τη στιγμή, καθώς τις τελευταίες ημέρες καταγράφει σταθερά περίπου τα μισά από τα καθημερινά νέα κρούσματα, ενώ σε απλές κλίνες νοσηλεύονται 1.190 ασθενείς και στις ΜΕΘ 272, εκ των οποίων 250 διασωληνωμένοι.

Efsyn.gr