Αστυνομία στα Πανεπιστήμια / Επικίνδυνα παιχνίδια από την κυβέρνηση – Θέλει οπλοστάσια μέσα στα ΑΕΙ

by/ 0 Comments / 6 View / 19/01/2021

Η ΕΛ.ΑΣ. με διαρροή σε εφημερίδα αναφέρει ότι θα υπάρχουν όπλα «αν χρειαστούν σε περιπτώσεις επίθεσης» – Η κυβέρνηση παίζει παιχνίδι με τη φωτιά λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Όχι μόνο ιδρύουν αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια, αλλά επιχειρούν να στήσουν οπλοστάσια μέσα στα ΑΕΙ. Πρόκειται για μία διαρροή της Ελληνικής Αστυνομίας στην εφημερίδα «Το Βήμα», ενδεικτική των προθέσεων της κυβέρνησης που θέλει να φέρει το δόγμα του «τρόμου και καταστολής» μέσα στα ελληνικά ιδρύματα.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, «σε κάθε πανεπιστημιακό χώρο θα υπάρχει ειδικό “αστυνομικό τμήμα” που θα είναι σε ανοικτή γραμμή με τις γειτονικές αστυνομικές υπηρεσίες, με δυνάμεις επιφυλακής της ΕΛ.ΑΣ. εντός των ΑΕΙ, αλλά και με έναν αντιπρύτανη – σύνδεσμο με την ΕΛ.ΑΣ. Και αυτό με τον φόβο ότι τουλάχιστον το πρώτο χρονικό διάστημα οι αντιδράσεις στην παρουσία των ενστόλων εντός των ΑΕΙ θα είναι ισχυρές με την ενεργοποίηση αντιεξουσιαστών και τον φόβο καταδρομικων επιθέσεων.

 

Σε κάθε ομάδα ασφαλείας διοικητής θα είναι ένας αξιωματικός με τον βαθμό του αστυνόμου ή του υπαστυνόμου, ο οποίος θα είναι σε συνεχή επαφή, αν χρειαστεί, με το επιχειρησιακό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. και άλλους αστυνομικούς. Εντός του κτιρίου των φρουρών θα υπάρχουν όπλα αν χρειαστούν σε περιπτώσεις επίθεσης κτλ».

 

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες τόσο η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως όσο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έλεγαν ότι οι αστυνομικοί δε θα οπλοφορούν.

 

Ωστόσο, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με σημερινές του δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ επιβεβαίωσε ότι οι αστυνομικοί θα έχουν όπλα, αλλά όχι πυροβόλα, όπως είπε. «Θα φέρουν μία σειρά από όπλα ατομικής προστασίας ούτως ώστε να προστατεύουν τον εαυτό τους αν δεχτούν επίθεση» σημείωσε.

 

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισήμανε επίσης ότι οι αστυνομικοί εντός των πανεπιστημίων θα έχουν δικαίωμα να κάνουν συλλήψεις, να συντάσσουν δικογραφίες και να παραπέμπουν στον εισαγγελέα.

Avgi.gr