Απόγνωση στον εμπορικό κόσμο της Κοζάνης έφερε το τοπικό lockdown

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Απόγνωση στον εμπορικό κόσμο της Κοζάνης έφερε το τοπικό lockdown / 11 View / 17/10/2020

Χθες το κέντρο της Κοζάνης ήταν έρημο. Ελάχιστος κόσμος κυκλοφορούσε και μόνο για τα απαραίτητα, ενώ όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και λιανεμπορίου ήταν κλειστά. Ακόμη και όσα ήταν ανοιχτά δεν είδαν πελάτη να μπαίνει μέσα και τα ταμεία που έκαναν, με εξαίρεση τα καταστήματα τροφίμων, ήταν σχεδόν μηδενικά.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη στήριξη των επιχειρήσεων που κατέβασαν υποχρεωτικά και πάλι «ρολά» οι άνθρωποι της εστίασης τα χαρακτηρίζουν «ασπιρίνες», αφού -όπως λένε- από τον Μάρτιο και μετά συσσωρεύουν μόνο χρέη. Ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης με επιστολή του προς τα αρμόδια υπουργεία εκφράζει την αγανάκτησή του και ζητάει άμεσα και ουσιαστικά μέτρα στήριξης προς όλους επαγγελματίες.

Η μάσκα δεν αρκεί στα σχολεία λένε οι δήμαρχοι

Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής μια λογική εξήγηση για την έκρηξη των κρουσμάτων στην περιοχή, ενώ υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για τη συνέχιση της λειτουργίας των σχολείων από γονείς και δημάρχους.

Ο δήμαρχος Κοζάνης Λ. Μαλούτας με δηλώσεις του τόνισε ότι πρέπει να ρυθμιστεί με τη διαδικασία του επείγοντος το θέμα της λειτουργίας των σχολείων με την εκ περιτροπής λειτουργία τους ή με τηλεκπαίδευση και δεν έκρυψε την έκπληξή του που η Επιτροπή Επιστημόνων που εισηγήθηκε τα μέτρα «επιτρέπει τη λειτουργία των σχολείων μόνο με μάσκα».

Το ίδιο αίτημα διατύπωσε και δήμαρχος Εορδαίας Παν. Πλακεντάς, ενώ ο δήμαρχος Σερβίων Χρ. Ελευθερίου εξέφρασε την έντονη ανησυχία του διότι τα 5 κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν εκεί δουλεύουν στο Κέντρο Υγείας και στη δομή «Βοήθεια στο σπίτι», που σημαίνει ότι ήρθαν σε επαφή με άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα περισσότερα νέα κρούσματα εντοπίζονται στον Δήμο Κοζάνης και στην πλειονότητά τους είναι νέοι άνθρωποι κάτω των 35 χρόνων. Στο μεταξύ το νοσοκομείο της Κοζάνης βρίσκεται στα «κόκκινα» και ήδη ασθενείς με Covid-19 μεταφέρονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενώ ένας εργαζόμενος σ’ αυτό βρέθηκε θετικός στον SARS-CoV-2.

Avgi.gr