Αποχωρούν τα ΜΑΤ από Χίο και Μυτιλήνη μετά το όργιο καταστολής

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αποχωρούν τα ΜΑΤ από Χίο και Μυτιλήνη μετά το όργιο καταστολής / 6 View / 27/02/2020

Άρον άρον αναχώρησαν τα ΜΑΤ από το λιμάνι της Μυτιλήνης ενώ το μεσημέρι θα αποχωρήσουν και από τη Χίο

Στις 9 το πρωί αναχώρησαν οι κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ από το λιμάνι της Μυτιλήνης. Πρόκειται για τις διμοιρίες που έφτασαν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας για την επιχείρηση υπεράσπισης της επιταγμένης Καράβας και της δημιουργίας νέας δομής προσφύγων και μεταναστών.

Οι διμοιρίες επιβιβάστηκαν στο πλοίο Νήσος Ρόδος το οποίο πραγματοποίησε έκτακτο δρομολόγιο αντί για το κανονικό που θα ξεκινούσε πολλές ώρες αργότερα, μόνο και μόνο για να μεταφέρει τους άνδρες των ΜΑΤ. Στην αναχώρησε δε ήταν και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης για να πιστοποιήσει… ιδίοις όμμασι ότι φεύγουν.

Με το ίδιο πλοίο το οποίο αναμένεται να αφιχθεί στο λιμάνι των Μεστών, προερχόμενο από την Μυτιλήνη, θα αναχωρήσουν περί τη μία το μεσημέρι για τον Πειραιά οι διμοιρίες των ΜΑΤ  και από τη Χίο. Το πλοίο, το οποίο εκτάκτως πραγματοποιεί το συγκεκριμένο δρομολόγιο, ήδη έχει φορτώσει 12 διμοιρίες των ΜΑΤ από την Μυτιλήνη και έχει αναχωρήσει και εν συνεχεία θα προσεγγίσει τη Χίο, ενώ το λιμάνι των Μεστών επελέγη προκειμένου να αποφευχθούν νέα επεισόδια στη Χίο, που στις 11 το πρωί πραγματοποιείται και νέα συγκέντρωση.

Εκτός από τις δυνάμεις των ΜΑΤ φαίνεται ότι αποχωρούν από τα νησιά και άλλες υποστηρικτικές μονάδες της πυροσβεστικής και του στρατού, που είχαν φτάσει από άλλα σημεία της χώρας.