Αποτρόπαιος Μουτζούρης: «Θέλουμε αποτροπή, δεν μας ενδιαφέρει τι λένε οι Συνθήκες»

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αποτρόπαιος Μουτζούρης: «Θέλουμε αποτροπή, δεν μας ενδιαφέρει τι λένε οι Συνθήκες» / 12 View / 23/01/2020

Για τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, οι ζωές δεν έχουν σημασία αν δεν είναι «οι δικές μας», όπως έλεγε η εμετική αφίσα με την οποία καλούσε η Περιφέρεια της οποίας ηγείται στις σημερινές συγκεντρώσεις. Ετσι, στη σημερινή συγκέντρωση για το προσφυγικό στη Μυτιλήνη, αναφώνησε από βήματος πως «θέλουμε αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων μας, δεν θέλουμε διακοσμητική Frontex», και για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία τι εννοεί, πρόσθεσε: «Θέλουμε αποτροπή, κινδυνεύει η πατρίς, δεν με ενδιαφέρουν τι λένε οι συνθήκες». «Θέλουμε αποτροπή!»

Ο Περιφερειάρχης βέβαια, γνωρίζει πολύ καλά πως «αποτροπή» στη θάλασσα – με όπλα; με κυματισμό; – σημαίνει πως στέλνει στο θάνατο τους στοιβαγμένους στις λέμβους φέρετρα πρόσφυγες και μετανάστες. Αυτό ζητάει;

Για τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, εκλεγμένο τον Μάιο με τη στήριξη του πρώην υπουργού της ΝΔ, Χαράλαμπου Αθανασίου, και πολλών γαλάζιων στελεχών (παρά το επίσημο χρίσμα στην Χριστίνα Καλογήρου), οι ζωές δεν έχουν σημασία αν δεν είναι «οι δικές μας», αλλά δεν έχουν σημασία, λοιπόν, και «οι Συνθήκες».

Προφανώς εννοεί τις διεθνείς Συνθήκες, αυτές που ορίζουν πως όταν ένας άνθρωπος κινδυνεύει στη θάλασσα πρέπει να του παρέχεται αμέσως βοήθεια. Ή αυτές που ορίζουν πως όταν ένας άνθρωπος φτάνει στα σύνορά σου ως ικέτης, οφείλεις να εξετάσεις το αίτημά του για άσυλο.

Αλλά αυτά «που λένε οι Συνθήκες» είναι αδιάφορα για τον γαλάζιο Περιφερειάρχη, αν είναι να πουλήσει τον εαυτό του στο αγανακτισμένο ακροατήριο.