Αντίστροφη μέτρηση για το σήμα του Mega: Δεν θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό η Τηλέτυπος

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντίστροφη μέτρηση για το σήμα του Mega: Δεν θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό η Τηλέτυπος / 47 View / 11/01/2018

Δεν θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό του ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες, η Τηλέτυπος, όπως αναμενόταν, σύμφωνα με δημοσίευμα στις Τυπολογίες. Η διεκδίκηση της άδειας αναμένεται να γίνει μέσω άλλης εταιρείας, των μετόχων του,  η οποία αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της αύριο, τελευταία ημέρα για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, ενώ η Τηλέτυπος θα κάνει την αίτηση υπαγωγής στο 106Β του πτωχευτικού κώδικα και η απόφαση αναμένεται να βγει εντός διαστήματος έως και  6 μηνών.

Σύμφωνα με το νόμο, αν ένας σταθμός που εκπέμπει δεν λάβει μέρος στο διαγωνισμό, τότε έχει τη δυνατότητα να μεταδίδει τηλεοπτικό πρόγραμμα εώς και για 3 μήνες από την προκήρυξη των αδειών. Ο Ρ. Μορώνης αντιπρόεδρος του ΕΣΡ σε σχετική ερώτηση διευκρίνησε πως το διάστημα αυτό τελειώνει το Φεβρουάριο. Με απόφαση του ΕΣΡ, το σήμα οποιουδήποτε σταθμού, θα πρέπει να διακοπεί και η απόφαση αυτή να κοινοποιηθεί στην ΕΕΤΤ και στη Digea.

Για έγκλημα σε βάρος 420 εργαζομένων του MEGA, δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς υπαλλήλους κάνουν λόγο σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο κανάλι σημειώνοντας ότι το στήριξαν απλήρωτοι εδώ και δύο χρόνια προκειμένου να μην κλείσει και τώρα αποκαλύπτεται ότι εξαπατήθηκαν, μετά την άρνηση των μετόχων για συμμετοχή στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

ΕΤΙΤΑ: Οι μέτοχοι του Mega με απάνθρωπο τρόπο πετάνε στον δρόμο οικογένειες και παιδιά

Η ανακοίνωση της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης:

Λίγες ώρες πριν τη λήξη της προθεσμίας για την κατάθεση φακέλων για τις τηλεοπτικές άδειες, ενημερωθήκαμε από τους μετόχους του MEGA πως τελικά η εταιρεία που θα κατέβαινε στον διαγωνισμό για λογαριασμό του σταθμού, αποσύρει το ενδιαφέρον της. Και όλα αυτά την στιγμή που κάθε εμπόδιο για την επιστροφή του σταθμού στην κανονικότητα είχε ξεπεραστεί.

Ο εμπαιγμός που υπέστησαν οι εργαζόμενοι τόσους μήνες τώρα από τους μετόχους του καναλιού και η κατάληξη αυτού, ξεπερνάει κάθε όριο ηθικής και λογικής. Με λίγα λόγια οι ίδιοι άνθρωποι που κατέστρεψαν τον σταθμό και ευθύνονται για την εξαθλίωση εκατοντάδων εργαζομένων, έρχονται τώρα και με τον πιο κυνικό και απάνθρωπο τρόπο, ανακοινώνουν το τέλος του καναλιού πετώντας στο δρόμο οικογένειες και παιδιά, αφού πρώτα έχουν στίψει τις ζωές τους.

Εμείς από την πλευρά μας, διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση.

ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ MEGA.

πηγή: left.gr