Ανησυχητικά μηνύματα για 10 περιοχές

by/ 0 Comments / 0 View / 15/05/2021

«Πρεμιέρα» άρσης των αυστηρών περιοριστικών μέτρων με «καμπανάκια» για περιοχές που δείχνουν σημαντική αύξηση της επιδημιολογικής τους εικόνας.

 

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, έκανε έκκληση στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Κέρκυρας, της Ορεστιάδας, της Σκιάθου, του Αγρινίου, του Μεσολογγίου, της Ικαρίας, της Πάτμου, της Νάξου, της Καρπάθου και του Μυλοποτάμου Ρεθύμνου για συνέπεια και τήρηση των υγειονομικών κανόνων και πρωτοκόλλων.

Συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους και στους επισκέπτες αυτών των περιοχών «να είναι ιδιαίτερα συνεπείς στην τήρηση των κανόνων, καθώς στις περιοχές αυτές παρατηρείται σημαντική αύξηση του ιικού φορτίου τα τελευταία 24ωρα».

 

Άνοιγμα του τουρισμού

Το «άρον-άρον» άνοιγμα του τουρισμού ξυπνά μνήμες του περασμένου καλοκαιριού χωρίς όμως τα δεδομένα να είναι ακριβώς τα ίδια. Ο υφυπουργός, δύο ημέρες μετά τις επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την άρση περιορισμών θέλησε να φρεσκάρει τη μνήμη των πολιτών επαναλαμβάνοντας τι ισχύει από την 14η Μαΐου στη χώρα.

Όσον αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας, από την 14η Μαΐου ξεκινά μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Κατά την απαγόρευση κυκλοφορίας -δηλαδή από τις 12:30 το βράδυ μέχρι τις 5:00 το πρωί- η μετακίνηση επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και ατομική κίνηση με κατοικίδιο. Η μετακίνηση για λόγους εργασίας γίνεται με τα ίδια έγγραφα που γινόταν ως σήμερα, ενώ για τις άλλες δύο περιπτώσεις ο πολίτης πρέπει να έχει μαζί του βεβαίωση κίνησης που να περιέχει το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο προορισμού του πολίτη καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης του (Βεβαίωση Τύπου Β).

Efsyn.gr