Ανεξέλεγκτος ο νέος κορονοϊός, σε όλη τη χώρα η διασπορά

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ανεξέλεγκτος ο νέος κορονοϊός, σε όλη τη χώρα η διασπορά / 1 View / 28/10/2020

Ξέφυγε η πανδημία του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς όπως επιβεβαιώνει ο τελευταίος βαρύτερος απολογισμός από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, έχει πλέον διασπαρεί από άκρη σε άκρη της χώρας που μετρά 593 θανάτους.

Το νέο αρνητικό ρεκόρ των 1.259 νέων κρουσμάτων αύξησε ακόμα περισσότερο την ανησυχία για τους επόμενους μήνες και έφερε την επανεμφάνιση του Σωτήρη Τσιόδρα στη χθεσινή ενημέρωση.

Κατά την τοποθέτησή του ο καθηγητής επιδημιολογίας χαρακτήρισε ιδιαίτερα κρίσιμες τις επόμενες δύο εβδομάδες και έκρουσε καμπανάκι κινδύνου για «ένα δύσκολο Νοέμβριο, ένα δύσκολο Δεκέμβριο και ένα ακόμα δυσκολότερο Ιανουάριο».

Σε καραντίνα από αύριο Ιωάννινα και Σέρρες

Όσον αφορά τα μέτρα που έχουν ληφθεί τόνισε πως «κοιτάμε να έχουμε όσα το δυνατόν πιο ανεκτά μέτρα και να αποφύγουμε το lockdown». Ωστόσο, δεν αποφεύχθηκαν τα τοπικά «λουκέτα».

Από αύριο, στις 6 το πρωί, σε καθεστώς καραντίνας μπαίνουν τα Ιωάννινα και οι Σέρρες, καθώς αποτελούν δύο από τις πιο επιβαρυμένες περιοχές της χώρας με διψήφιο αριθμό κρουσμάτων επί πολλές ημέρες.

Σημειώνεται πως οι βαριά νοσούντες παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, με τους διασωληνωμένους στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας να ξεπερνούν τους 100.

Efsyn.gr