Έφυγε από τη ζωή ο Παναγιώτης Κουτσοπίνης

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Έφυγε από τη ζωή ο Παναγιώτης Κουτσοπίνης / 52 View / 16/01/2018

Ο εξαιρετικός επιστήμονας και στέλεχος της ανανεωτικής αριστεράς Παναγιώτης Κουτσοπίνης, «έφυγε» το πρωί της Παρασκευής 12 Ιανουαρίου 2018, σε ηλικία 65 ετών, για το μακρύ ταξίδι.

Η κοινωνία της Λαμίας και της Φθιώτιδας τον γνώρισε από τη θητεία του ως Διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας – Άμφισσας – Καρπενησίου, την περίοδο που υπήρχε στη διακυβέρνηση της χώρας και η ΔΗΜΑΡ, κομμάτι της οποίας αποτέλεσε όσο ήταν επικεφαλής ο καλός του φίλος Φώτης Κουβέλης.

Εξαιρετικός επιστήμονας, χειρουργός, γυναικολόγος και μαιευτήρας, απόφοιτος αρχικά της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Lund Σουηδίας και στη συνέχεια της Ιατρικής, στις αναγνωρισμένες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας Ιατρικές Σχολές των Πανεπιστημίων της Uppsala & του Lund Σουηδίας, παρέμεινε στη Λαμία και μετά την παραίτησή του από Διοικητής, ανοίγοντας ιατρείο στο κέντρο της πόλης εφαρμόζοντας την Σκανδιναβική ολιστική προσέγγιση για την υγεία της γυναίκας. Συγχρόνως επιστρέφει στη Σουηδία και στο Λουντ, όπου αναλαμβάνει θέση Αρχιάτρου στο Νοσοκομείο (ήταν μέλος της Εταιρείας Αρχιάτρων Σουηδίας), μοιράζοντας έτσι το χρόνο του σε Ελλάδα και Σκανδιναβία.

Από την παιδική του ηλικία γαλουχήθηκε με τις αξίες της πολιτικής δημοκρατίας, της κοινωνικής ελευθερίας, της ισότητας, και της δικαιοσύνης και την ηθική υποχρέωση της κοινωνικής προσφοράς.

Με κοινωνικές ανησυχίες και ενδιαφέρον για τα κοινά δραστηριοποιήθηκε ως μέλος ΔΣ και πρόεδρος φοιτητικών συλλόγων.

Συμμετείχε στη «Κίνηση Σουηδών Ιατρών κατά των πυρηνικών όπλων».

Συνιδρυτής, γεν. γραμματέας και ακολούθως πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Σουηδίας.

Μέλος του Ιδρύματος Πολιτισμού και Εκπαίδευσης «Ανδρέας Λεντάκης».

Ειδικός συνεργάτης-σύμβουλος του Ανδρέα Λεντάκη πρότεινε και συμμετείχε στον σχεδιασμό για το πρώτο ΚΑΠΗ και το πρώτο Ελεύθερο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα, που έγινε στο Δήμο Υμηττού επί Δημαρχίας Λεντάκη.

Συμμετείχε στο ΠΑΜ, στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα και διετέλεσε μέλος της Δ.Ε. της μεταδικτατορικής ΕΔΑ.

Ενεργός πολίτης και εραστής της πολιτικής συμμετείχε στην Πρωτοβουλία για την Ανασυγκρότηση της Ανανεωτικής Αριστεράς.