Έκλεισε η εφημερίδα «Νέα Σελίδα»

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Έκλεισε η εφημερίδα «Νέα Σελίδα» / 19 View / 28/02/2020

Οι εργαζόμενοί της ενημερώθηκαν ότι το φύλλο που κυκλοφόρησε την περασμένη Κυριακή ήταν το τελευταίο, ενώ και το site τους neaselida.gr σταμάτησε να ενημερώνεται από χθες το βράδυ.

Οι εργαζόμενοι της «Νέας Σελίδας» ανέβασαν την παρακάτω ανακοίνωση στο site: «Στη µακριά αλυσίδα των εργοδοτών που εµπορεύονται ανεπιτυχώς την είδηση προστέθηκε ο Ηλίας Λιβάνης, αναστέλλοντας την έκδοση του τίτλου “Νέα Σελίδα” και τη λειτουργία του ιστότοπου neaselida.gr. Εµείς οι εργαζόµενοι, που µας οφείλονται οι µισθοί του 2020, παραµένουµε στον χώρο εργασίας µας και περιµένουµε άµεσα τα αυτονόητα: εξόφληση, αποζηµιώσεις και ό,τι ακόµα δικαιούµαστε».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΣΗΕΑ, κατηγορώντας την ιδιοκτησία της εφημερίδας επειδή δεν διευκρίνισε τις προθέσεις της απέναντι στους εργαζόμενους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την ιδιοκτησία της εφημερίδας «ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ», η οποία προχώρησε στην αναστολή της έκδοσης της εφημερίδας, χωρίς καμία διευκρίνιση για τις προθέσεις της έναντι των συναδέλφων μας δημοσιογράφων.

Η ΕΣΗΕΑ καλεί την ιδιοκτησία της εφημερίδας να ξεκαθαρίσει άμεσα τις προθέσεις της, να εξοφλήσει τα δεδουλευμένα και να αποδώσει τις νόμιμες αποζημιώσεις στους συντάκτες της.

«Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα ανεχθούμε ένα νέο “κακοστημένο” σήριαλ ομηρίας των συναδέλφων μας και θα σταθούμε αποφασιστικά στο πλευρό τους σε όλες τις εκ του νόμου απορρέουσες διεκδικήσεις τους», αναφέρει.