Άγιος Σάββας: Στέλνουν στο πειθαρχικό 3 γιατρούς που νόσησαν από κορωνοϊό!

by/ 0 Comments / 5 View / 05/12/2020

Στα κάγκελα οι εργαζόμενοι με την ανεκδιήγητη απόφαση της διοικήτριας, Όλγας Μπαλαούρα, να κάνει ΕΔΕ λες και ευθύνονται οι ίδιοι που νόσησαν – Αποκαλυπτικά έγγραφα

«Για τρομοκρατία, θράσος και απαξίωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού από τη διοικήτρια του νοσοκομείου» έκανε λόγο ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Άγιος Σάββας» μιλώντας στο avgi.gr

Ο Κώστας Καταραχιάς επισημαίνει ότι η κατάσταση έχει βγει εκτός ελέγχου στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας μετά την πρωτοφανή κίνηση της διοικήτριας, Όλγας Μπαλαούρα, να κάνει ΕΔΕ, πειθαρχικό έλεγχο, δηλαδή, όπωε λέει, σε τρεις γιατρούς της Β Παθολογικής, που νόσησαν από κορωνοϊό πριν από ένα μήνα.

«Σοκαρισμένοι ακούσαμε την απόφαση για ΕΔΕ για τρεις γιατρούς που νόσησαν, ο ένας εκ των οποίων σοβαρά. Κάνει πειθαρχικό έλεγχο και στην ουσία μας λέει φταίτε εσείς που κολλήσατε γιατί δεν κάνετε καλά τη δουλειά σας» είπε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Άγιος Σάββας.

Ο Κώστας Καταραχιάς επισημαίνει ότι η ίδια η διοίκηση με τις επιλογές της κάνει διασπορά του κορωνοϊού στο νοσοκομείο αφού ούτε προσλήψεις έχουν γίνει, ούτε μέτρα για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας έχουν ληφθεί, ενώ ούτε τα τεστ είναι υποχρεωτικά.

Και προκειμένου να καλύψει η διοικήτρια τις δικές της ευθύνες, προσπαθεί να στοχοποιήσει και να κατηγορήσει τους γιατρούς που νόσησαν.

 

«Ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό με συμπτώματα συνεχίζει να εργάζεται ενώ ακόμα και θετικοί στον κορωνοϊό εργαζόμενοι υποχρεώνονται μετά από 3 εβδομάδες καραντίνας να επιστρέψουν στη δουλειά τους» αποκάλυψε στο avgi.gr ο πρόεδρος του εργαζομένων του νοσοκομείου.

 

Το θράσος της διοίκησης ξεπέρασε κάθε όριο, επισημαίνει, αφού προσπαθώντας να διαχειριστεί την πανωλεθρία που έχει υποστεί από την πανδημία καθώς αρκετά τμήματα του νοσοκομείου έχουν διακόψει τη λειτουργία τους διαδοχικά το ένα μετά άλλο εξαιτίας συρροής κρουσμάτων το τελευταίο δίμηνο, για πολλοστή φορά στοχοποιεί τους εργαζομένους.

 

Η 1η ΥΠΕ ζητά μέτρα κατά των γιατρών σε όλα τα νοσοκομεία

 

ΕΓΓΡΑΦΟ 1ΗΣ ΥΠΕ

 

 

Να σημειωθεί ότι και η διοίκηση της 1ης ΥΠΕ με έγγραφό της προς τους διοικητές των νοσοκομείων και με τίτλο «Αντιμετώπιση αυξητικής τάσης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19 στο προσωπικό των δομών Υγείας», επικρίνει τους διοικητές και τους ζητά μέτρα κατά των εργαζομένων.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο: «Δεν έχετε λάβει κανένα διοικητικό μέτρο ως συνέπεια μη τήρησης των προστασίας μέτρων από τους εργαζομένους, οι οποίοι συστηματικά δεν τα τηρούν».

 

ΕΓΓΡΑΦΟ 2- 1 ΥΠΕ

 

 

Και ακόμα ζητά για κάθε θετικό κρούσμα να γίνεται διερεύνηση της αιτίας μετάδοσης και σύμφωνα με το πόρισμα «να υπάρχει η κατάλληλη διαχείριση του περιστατικού (λήψη διαβαθμισμένων μέτρων) για τον ίδιο και τους λοιπούς εεργαζομένους».

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας θα πραγματοποιήσουν στις 15 Δεκεμβρίου απεργία, την ημέρα όπως λένε που θα συζητείται ο «προϋπολογισμός θανάτου» για την υγεία.

 

Στέργιος Καλπάκης: “Η διοικήτρια του νοσοκομείου ‘Άγιος Σάββας’ να πάψει να στοχοποιεί εργαζομένους”

 

“Την ώρα που η πίεση από την πανδημία στη χώρα, θέτει σε οριακή κατάσταση το ΕΣΥ και τους ανθρώπους του, η κυβέρνηση απορρίπτει τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τις απλήρωτες εδώ και μήνες εφημερίες των γιατρών του συστήματος, ενώ εργαζόμενοι σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, στον ‘Άγιο Σάββα’, καταγγέλλουν ΕΔΕ από τη διοικήτρια επειδή τρεις γιατροί αρρώστησαν με κορωνοϊό”, τονίζει σε on camera δήλωσή του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιος Καλπάκης.

 

Την ίδια στιγμή, όπως υποστηρίζουν εργαζόμενοι του ‘Αγίου Σάββα’, στο νοσοκομείο “ούτε μέτρα για την ενίσχυση των μέσων ατομικής προστασίας έχουν ληφθεί, ούτε τα τεστ είναι υποχρεωτικά στο προσωπικό”, σημειώνει.

 

“Η διοικήτρια του Νοσοκομείου και οι πολιτικοί της προϊστάμενοι οφείλουν να δώσουν άμεσα πειστικές απαντήσεις για τις δικές τους διαχειριστικές ανεπάρκειες και να πάψουν να στοχοποιούν τους εργαζομένους. Η απόσταση από το χειροκρότημα στην ΕΔΕ δεν ήταν ποτέ τόσο μικρή”, καταλήγει ο Στέργιος Καλπάκης.

 

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:

 

“Την ώρα που η πίεση από την πανδημία στη χώρα, θέτει σε οριακή κατάσταση το ΕΣΥ και τους ανθρώπους του, η κυβέρνηση απορρίπτει τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τις απλήρωτες εδώ και μήνες εφημερίες των γιατρών του συστήματος, ενώ εργαζόμενοι σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, στον ‘Άγιο Σάββα’, καταγγέλλουν ΕΔΕ από τη Διοικήτρια επειδή τρεις γιατροί αρρώστησαν με κορωνοϊό.

 

Είναι αλήθεια ότι αρκετά τμήματα του νοσοκομείου έχουν διακόψει τη λειτουργία τους, διαδοχικά, το ένα μετά το άλλο εξαιτίας συρροής κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα.

 

Οι εργαζόμενοι, οι ήρωες της πρώτης γραμμής, όπως τους χαρακτηρίζει και η ίδια η κυβέρνηση – «δείχνουν» τη διοίκηση ως υπεύθυνη για τη διασπορά του κορωνοϊού στο νοσοκομείο αφού, όπως υποστηρίζουν, ούτε επαρκείς προσλήψεις έχουν γίνει, ούτε μέτρα για την ενίσχυση των μέσων ατομικής προστασίας των εργαζομένων έχουν ληφθεί, ούτε τα τεστ είναι υποχρεωτικά στο προσωπικό.

 

Η διοικήτρια του Νοσοκομείου και οι πολιτικοί της προϊστάμενοι οφείλουν να δώσουν άμεσα πειστικές απαντήσεις για τις δικές τους διαχειριστικές ανεπάρκειες και να πάψουν να στοχοποιούν τους εργαζομένους. Η απόσταση από το χειροκρότημα στην ΕΔΕ δεν ήταν ποτέ τόσο μικρή”.

Left.gr