Χιλή: Καραμπινέρος πυροβολούν σε σχολείο και τραυματίζουν μαθήτριες

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Χιλή: Καραμπινέρος πυροβολούν σε σχολείο και τραυματίζουν μαθήτριες / 13 View / 07/11/2019

Η αστυνομία του Πινιέρα έφθασαν να εισβάλλει και να πυροβολεί στα σχολεία! Δύο ανήλικες μαθήτριες τραυματίστηκαν, 8χρονο παιδί κατήγγειλε σεξουαλική βία από τους άνδρες της τάξης και ασφάλειας.

Οι καραμπινέρος του Πινιέρα έχουν αποθρασυνθεί σε τέτοιο βαθμό που έφτασαν να πυροβολούν εναντίον σχολείων τραυματίζοντας ανήλικες μαθήτριες.

Οι Καραμπινέρος χωρίς καμία αφορμή πυροβόλησαν με πλαστικές σφαίρες και σκάγια στο εσωτερικό δύο σχολείων, στο Σαντιάγκο τραυματίζοντας δύο μαθήτριες, και τη Ρένκα, όπου πυροβόλησαν προς το εσωτερικό σχολείου.

«Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει την είσοδο αστυνομικών στην αυλή ενός σχολείου και να πυροβολούν εναντίον των ανήλικων. Η παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι απαράδεκτη για τον κάθε άνθρωπο. Θα λάβουμε νομικά μέτρα. Οι καραμπινέρος της Χιλής δεν μπορούν να μπαίνουν σε ένα σχολικό κτίριο και να πυροβολούν εναντίον των μαθητών. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Ελπίζω ότι όπως έκαναν συνέντευξη Τύπου για να καταγγείλουν εγκληματικά γεγονότα, όπως αυτά που βίωσαν δύο γυναίκες καραμπινέρος, να κάνουν και συνέντευξη Τύπου  για να καταδικάσουν με σαφήνεια το γεγονός και μακάρι να επισκεφτούν τις ανήλικες μαθήτριες που υποφέρουν αυτή την απαράδεκτη κατάσταση», τόνισε η Συνήγορος του Παιδιού Πατρίσια Μουνιός. Ο δεξιός δήμαρχος του Σαντιάγκο Φελίπε Αλεσάντρι αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός.

Οι καραμπινέρος φρόντισαν να διαψεύσουν τις δηλώσεις του προέδρου Πινιέρα στο BBC, ότι χρησιμοποιούν μόνο χημικά και αντλίες, αφού κατά την επιδρομή τους στο Λύκειο 7 του Σαντιάγκο πυροβόλησαν με πλαστικές σφαίρες και σκάγια διασποράς εναντίον των ανήλικων μαθητών.

Στη Ρέκνα οι καραμπινέρος επεφύλαξαν την ίδια μεταχείριση, πυροβολώντας εναντίον των μαθητών που ήταν μέσα στο σχολείο, χωρίς ευτυχώς να προκαλέσουν θύματα.

Η Συνήγορος του Παιδιού αποκάλυψε ότι μίλησε με 8χρονο παιδί που κατήγγειλε σεξουαλική βία από καραμπινέρος.