Φυλακές και κορονοϊός

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Φυλακές και κορονοϊός / 8 View / 20/03/2020

Μετά τη  Νέα Υόρκη και το Ιράν σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde» ομάδα ερευνητών, δικαστών και δικηγόρων ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στις κατάλληλες ενέργειες προκειμένου να αποφυλακιστούν κρατούμενοι με χαμηλές ποινές ή όσοι βρίσκονται προς το τέλος έκτισης της ποινής τους.

Στόχος να αποσυμπιεστούν οι φυλακές  ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού σε κρατούμενους και σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Στην Ελλάδα προς το παρόν εκτός από μια σειρά μέτρων από τα οποία εξαιρείται το βασικότερο δηλαδή η αποφυγή του μεγάλου συνωστισμού, δεν υπάρχει καμία ανάλογη πρωτοβουλία ούτε από την κυβέρνηση ούτε από τις καθ’ ύλην αρμόδιες επίσημες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Παραμένει άγνωστο αν υπάρχει τουλάχιστον πρόβλεψη προσωρινής αποφυλάκισης για όσους βαριά ασθενείς βρίσκονται στο Νοσοκομείο των φυλακών. παραμένει άγνωστο αν υπάρχουν σκέψεις για προσωρινές αποφυλακίσεις κρατουμένων για αδικήματα χαμηλής έντασης έστω και με ηλεκτρονική κατ’ οίκον παρακολούθηση.

efsyn.gr