Το χαρτί του «προστάτη» όλων των μουσουλμάνων παίζει ο Ερντογάν

by/ 0 Comments / 3 View / 13/05/2021

Εδώ και χρόνια ο Τούρκος πρόεδρος επιχειρεί να εμφανίζεται ως υπερασπιστής των απανταχού μουσουλμάνων και ο Ταγίπ Ερντογάν εκμεταλλεύεται τις τελευταίες εξελίξεις στη Γαλλία, αλλά και την ανάφλεξη στη Γάζα για να προωθήσει περαιτέρω τις επιδιώξεις του.

Μετά τα σκληρά λόγια που χρησιμοποίησε κατά του Ισραήλ, αλλά και την εμπρηστική πρόταση για αποστολή διεθνούς δύναμης στη Γάζα προς προστασία των Παλαιστινίων, ο Τ. Ερντογάν εκμεταλλεύεται σήμερα την μεγάλη γιορτή των μουσουλμάνων για να στείλει το δικό του μήνυμα.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση με αφορμή το Μπαϊράμι ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο για κλίμα μίσους κατά των μουσουλμάνων, το οποίο παρομοίασε με το κλίμα κατά των Εβραίων πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

«Το λέω ξεκάθαρα! Δεν υπάρχει καμία διαφορά! Σε κάποιες δυτικές χώρες -με πρώτη τη Γαλλία- είναι δύσκολο να είσαι μουσουλμάνος να ζεις ως μουσουλμάνος και να σου βάζουν την ετικέτα του “άλλου”» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

 

Στρέφοντας τα πυρά του προς τη Γαλλία και την προωθούμενη νομοθεσία κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας, χαρακτήρισε την Ευρώπη «φυλακή» για τους μουσουλμάνους, ενώ προειδοποίησε την κυβέρνηση Μακρόν για ξέσπασμα οργής.

 

«Στο σημείο που έχουμε φτάσει, η κατάσταση έχει γίνει ανησυχητική, έχει μετατραπεί σε σοβαρή απειλή για την ασφάλεια των μουσουλμάνων που ζουν στην Ευρώπη. Το νομοσχέδιο αντιμετώπισης του εξτρεμιστικού Ισλάμ, δεν έχει σχέση με τις ευρωπαϊκές αξίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη θρησκευτική ελευθερία. Εάν εφαρμοστεί θα αποτελέσει γκιλοτίνα εναντίον της γαλλικής δημοκρατίας, καθώς θα προκαλέσει αναταραχή στα εκατομμύρια μουσουλμάνων που ζουν στην Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά.

 

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος και ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα σε όλες τις μουσουλμανικές χώρες να επιδείξουν ξεκάθαρη και κοινή στάση υπέρ των Παλαιστινίων.

 

«Αυτό που επιθυμούμε είναι η λήψη ενεργών μέτρων», τόνισε ο Οκτάι μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την πρωινή προσευχή με την ευκαιρία του τέλους του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

 

«Λαμβάνονται συνεχώς αποφάσεις στον ΟΗΕ, γίνονται καταδίκες. Όμως δυστυχώς δεν επιτυγχάνεται κανένα αποτέλεσμα, διότι δεν υιοθετείται μια ξεκάθαρη στάση», επεσήμανε.

 

Ο Οκτάι υπογράμμισε ότι οι μουσουλμάνοι έχουν καθήκον να δράσουν. «Όποιος δεν επιδεικνύει ξεκάθαρη στάση ενάντια σε αυτό, είναι συνεργός σε αυτό το βασανιστήριο», κατήγγειλε ο Τούρκος αντιπρόεδρος.

Efsyn.gr