Ταϊβάν, η πρώτη ασιατική χώρα που δέχεται τον γάμο ομοφυλοφίλων

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ταϊβάν, η πρώτη ασιατική χώρα που δέχεται τον γάμο ομοφυλοφίλων / 19 View / 25/05/2017

Η Ταϊβάν είναι η πρώτη χώρα της Ασίας που δέχεται τους γάμους ομοφυλοφίλων, έπειτα από απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας, σύμφωνα με την οποία οι ομοφυλόφιλοι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να συνάπτουν γάμο.

Η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας τονίζει ότι «το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο της χώρας «παραβιάζει τόσο το δικαίωμα των ανθρώπων στον γάμο όσο και την ισότητα μεταξύ των ανθρώπων».

«Ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι ένα αμετάβλητο χαρακτηριστικό στην αλλαγή του οποίου σημειώνεται αντίσταση», αναφέρει το δικαστήριο.

«Επιπλέον», αναφέρει, «η αναγνώριση της ελευθερίας του γάμου μεταξύ ανθρώπων του ιδίου φύλου, πλάι στους γάμους μεταξύ ατόμων διαφορετικού φύλου, θα συστήσει μια συλλογική βάση η οποία θα συμβάλει στη σταθερότητα της κοινωνίας».

Μάλιστα, δίνει χρονικό περιθώριο δύο ετών ώστε να συνταχθεί νομοθεσία η οποία θα προβλέπει τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Οι οργανώσεις ΛΟΑΤ της Ταϊβάν είχαν κάνει μακροχρόνιο αγώνα για να πετύχουν αναγνώριση του δικαιώματος στο γάμο, ενώ και το κυβερνών Προοδευτικό Δημοκρατικό Κόμμα που κέρδισε πέρυσι τις εκλογές, είχε ταχθεί υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων.

Η απόφαση του δικαστηρίου είναι πολύ σημαντική, διότι η Ταϊβάν είναι η πρώτη χώρα που δέχεται τους γάμους ομοφυλοφίλων, δεδομένου ότι στην ευρύτερη ασιατική ήπειρο εκδηλώνεται βαθύς συντηρητισμός έναντι των θεμάτων που άπτονται του σεξουαλικού προσανατολισμού.

Να σημειωθεί ότι η Ταϊβάν θεωρείται χώρα προοδευτική και φιλελεύθερη, με μεγάλη και ενεργή ΛΟΑΤ κοινότητα.

πηγή: efsyn