Τέταρτος αστυνομικός νεκρός από πυρά ελεύθερων σκοπευτών στο Ντάλας

by/ 0 Comments / 37 View / 08/07/2016

Τέσσερις αστυνομικοί είναι νεκροί και επτά τραυματίες από τα πυρά ελεύθερων σκοπευτών στο Ντάλας, σύμφωνα με τις τοπικές αστυνομικές αρχές. Οι αστυνομικοί δέχτηκαν τους πυροβολισμούς στη διάρκεια διαδήλωσης κατά του δεύτερου περιστατικού άσκησης θανατηφόρας βίας κατά Αφροαμερικανού, μέσα σε 48 ώρες. Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ.

Ο Ντέιβιντ Μπράουν, αρχηγός της τοπικής αστυνομίας δήλωσε ότι δύο ελεύθεροι σκοπευτές πυροβόλησαν έντεκα αστυνομικούς, σκοτώνοντας τρεις από αυτούς. Στη συνέχεια, ανάρτηση της τοπικής αστυνομίας στο Twitter ανέφερε ότι κι ένας τέταρτος αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματά του. Τουλάχιστον ένας ακόμη αστυνομικός βρίσκεται στο χειρουργείο.

Ο κ. Μπράουν δήλωσε ότι οι αρχές δεν γνωρίζουν ακόμη τα κίνητρα της επίθεσης των δραστών.

Στα χέρια των αρχών ο ύποπτος που είχε εντοπιστεί σε γκαράζ 

Ο ύποπτος που είχε εντοπιστεί σε γκαράζ στο κέντρο του Ντάλας παραδόθηκε στις αρχές σύμφωνα με την τοπική αστυνομία. Προηγήθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών με τις ομάδες των ειδικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, ενώ δίπλα του εντοπίστηκε ύποπτο πακέτο.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι δαπραγματεύσεις με δεύτερο ύποπτο για τους πυροβολισμούς που δέχτηκαν οι  11 αστυνομικοί. Ο ύποπτος σποραδικά πυροβολεί κατά των αστυνομικών, ενώ βρίσκεται μέσα σε γκαράζ, σύμφωνα με δηλώσεις του αρχηγού της τοπικής αστυνομίας, Ντέιβιντ Μπράουν.

Προσωρινή απαγόρευση πτήσεων πάνω από το κέντρο του Ντάλας

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) προχωρεί στην έκδοση οδηγίας προσωρινής απαγόρευσης πτήσεων πάνω από το κέντρο του Ντάλας, μετά τους πυροβολισμούς που δέχτηκαν 11 αστυνομικοί, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι νεκροί.

Το Facebook ενεργοποιεί εφαρμογή προσωπικής ασφάλειας

Το Facebook ενεργοποιεί την εφαρμογή προσωπικής ασφάλειας «safety check» μετά τους πυροβολισμούς που δέχτηκαν 11 αστυνομικοί από δύο ελεύθερους σκοπευτές στο Ντάλας του Τέξας.

ΠΗΓΗ: AΠΕ