Σφοδροί βομβαρδισμοί στην πρωτεύουσα του Ναγκόρνο Καραμπάχ

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σφοδροί βομβαρδισμοί στην πρωτεύουσα του Ναγκόρνο Καραμπάχ / 4 View / 07/10/2020

Οι μάχες μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας για τη διαφιλονικούμενη αποσχισθείσα περιοχή του Ναγκόρνο – Καραμπάχ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Η πρωτεύουσα, Στεπανακέρτ, έγινε στόχος βομβαρδισμών στη διάρκεια της νύκτας της Τρίτης προς Τετάρτη, σύμφωνα με ανταποκριτή του AFP.

Σύμφωνα με κάτοικο, επρόκειτο χωρίς αμφιβολία για τους πιο σφοδρούς βομβαρδισμούς που έχουν σημειωθεί στην πόλη από το Σαββατοκύριακο, όταν οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν έθεσαν στο στόχαστρό τους την πόλη.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του γαλλικού πρακτορείου, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, σχεδόν κάθε ώρα, ακούγονταν οι προειδοποιητικές σειρήνες στην πόλη, η οποία ήταν βυθισμένη σε σχεδόν πλήρες σκοτάδι. Οι βομβαρδισμοί συνεχίζονταν και το ξημέρωμα, ενώ προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν υπάρχουν θύματα.

Η Τουρκία

Η ισχυρή υποστήριξη του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στο Αζερμπαϊτζάν ανησυχεί τους συμμάχους του ΝΑΤΟ που απαιτούν κατάπαυση του πυρός. Ο Τούρκος ηγέτης χαρακτήρισε την υποστήριξη της Άγκυρας στους Αζέρους ως μέρος της προσπάθειας ώστε η χώρα του να έχει μια «άξια θέση στο παγκόσμιο γίγνεσθαι».

Τούρκικα αεροσκάφη αποτελούν πλέον αιχμή των επιθέσεων των Αζέρων και ένας ανώτερος αξιωματούχος στην Άγκυρα δήλωσε στο Reuters ότι οι Τούρκοι παρέχουν υποδομή και υποστήριξη αν και δεν υπάρχουν στρατεύματα στο πεδίο.

Efsyn.gr