Συνάντηση Τίλερσον – Λαβρόφ στη σκιά της αμερικανικής επίθεσης στη Συρία

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συνάντηση Τίλερσον – Λαβρόφ στη σκιά της αμερικανικής επίθεσης στη Συρία / 24 View / 12/04/2017

Την επιθυμία του να αξιοποιήσει τις συνομιλίες στη Μόσχα, για να καταλάβει γιατί η Ρωσία και οι ΗΠΑ έχουν μεγάλες διαφορές και να βρει έναν τρόπο να γεφυρώσει τις διαφορές αυτές, εξέφρασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, στον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη σημερινή τους συνάντηση.

Μιλώντας κατά την έναρξη των συνομιλιών του με τον Λαβρόφ, ο Τίλερσον είπε πως προσβλέπει σε μια ανοικτή και ειλικρινή συζήτηση και πως οι γραμμές επικοινωνίας της Ουάσινγκτον με τη Μόσχα θα παραμείνουν πάντα ανοικτές.

Από την πλευρά του, ο Σεργκέι Λαβρόφ είπε πως είναι σημαντικό να μην επιτραπεί μια επανάληψη των αεροπορικών πληγμάτων των ΗΠΑ στη Συρία. Είπε επίσης πως τα αεροπορικά πλήγματα που πραγματοποίησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον συριακής αεροπορικής βάσης την περασμένη εβδομάδα ήταν παράνομα.

Ο Λαβρόφ πρόσθεσε πως αναμένει ότι θα έχει έντιμες και ειλικρινείς συζητήσεις με τον Τίλερσον για τη δημιουργία ενός μεγάλου συνασπισμού κατά της τρομοκρατίας.