Συμφώνησαν ότι διαφωνούν και ανακοίνωσαν συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

by/ 0 Comments / 0 View / 31/05/2021

Τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις 14 Ιουνίου, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσαν κατά τις κοινές τους δηλώσεις, μετά τη συνάντηση που είχαν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και ο Τούρκος ομόλογός του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Στις λακωνικές και χωρίς ερωτήσεις ή debate δηλώσεις, ο Νίκος Δένδιας επαναβεβαίωσε ότι «έχουμε πλήρη επίγνωση των διαφορετικών και σε αρκετά ιδιαίτερα σοβαρά θέματα των διαμετρικά αντίθετων θέσεων που πρεσβεύουμε, εμείς και η Τουρκία».

Όπως εξήγησε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο ανδρών βρέθηκε το σύνολο των ζητημάτων που άπτονται των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας αλλά και των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας.

Ο κ. Δένδιας είπε ότι συμφωνήθηκε ένας περιορισμένος κατάλογος προγραμμάτων οικονομικής συνεργασίας, καθώς και η αμοιβαία αναγνώριση εμβολίων και πιστοποιητικών Covid-19, για τις ανάγκες της τόνωσης του τουρισμού στις δύο χώρες.

Νωρίτερα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε ολιγόωρη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα και «διαπιστώθηκε η αμοιβαία βούληση για την προώθηση μιας θετικής ατζέντας».

Efsyn.gr