Στο Συμβούλιο Ασφαλείας προσφεύγει η Κυπριακή Δημοκρατία

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Στο Συμβούλιο Ασφαλείας προσφεύγει η Κυπριακή Δημοκρατία / 2 View / 08/10/2020

Η Κυπριακή Δημοκρατία προσέφυγε ακόμη μια φορά στο Συμβούλιο Ασφαλείας για το θέμα των Βαρωσίων. Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας, πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας και του ζήτησε βάσει του άρθρου 35 της Χάρτας του ΟΗΕ να ασχοληθεί με την πρόθεση των κατοχικών αρχών να προχωρήσουν στο άνοιγμα των Βαρωσίων.

Η εξέταση του θέματος θα γίνει στη διάρκεια κλειστών διαβουλεύσεων. Η μόνιμη αντιπροσωπεία συνεχίζει τις επαφές με τα μόνιμα και άλλα μέλη του Σ.Α. για να διασφαλιστεί ισχυρή αντίδραση.

Να σημειωθεί ότι χθες ο ΓΓ του ΟΗΕ είχε νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, τον οποίο ενημέρωσε για όσα έκανε για το θέμα των Βαρωσίων, ξεκινώντας με το τηλεφώνημα προς τον κ. Ακιντζί την Παρασκευή και με τηλεφώνημα προς την Άγκυρα. Παράλληλα είπε ότι με προσωπικές του οδηγίες η Ελίζαμπεθ Σπέχαρ κι ο βοηθός ΓΓ για ειρηνευτικές επιχειρήσεις Λακρουά είχαν συνομιλίες με τους κ. Τατάρ και Οζερσάι.

Επικοινωνία Δένδια – Χριστοδουλίδη

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη, είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν για τις νέες παράνομες και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στα Βαρώσια, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, o Ν. Δένδιας.