Στα 30 εκατομμύρια οσονούπω τα κρούσματα Covid-19 στον πλανήτη

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Στα 30 εκατομμύρια οσονούπω τα κρούσματα Covid-19 στον πλανήτη / 2 View / 15/09/2020

Καθώς τα κρούσματα του νέου κορονοϊού πλησιάζουν παγκοσμίως τα 30 εκατομμύρια, ένας ανώτερος υπάλληλος υγείας στην Κίνα είπε ότι περιμένει να είναι διαθέσιμο ένα εμβόλιο στο κοινό, ήδη από τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο για τον Covid-19 του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, το οποίο βασίζεται σε επίσημα κυβερνητικά δεδομένα, υπάρχουν 29.190.588 επιβεβαιωμένες λοιμώξεις σε όλο τον κόσμο. Οι θάνατοι ανέρχονται στα 927.245 και αναμένεται να περάσουν 1 εκατομμύριο μέχρι τον Οκτώβριο.

Τόσο ο αριθμός των θανάτων όσο και το σύνολο των κρουσμάτων πιστεύεται ότι είναι πολύ υψηλότεροι, λόγω διαφορετικών ποσοστών τεστ και ορισμών, καθυστερήσεων στην υποβολή εκθέσεων, καθώς και ύποπτες εκθέσεις από ορισμένες χώρες.

Εν τω μεταξύ, ο Wu Guizhen, επικεφαλής βιοασφάλειας στο Κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, δήλωσε ότι αναμένει ότι τα κινεζικά εμβόλια για τον Covid-19 θα είναι σύντομα διαθέσιμα στο κοινό, το Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο.

Μιλώντας στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό CCTV, ο Wu είπε: «Θα είναι πολύ σύντομα. Η πρόοδος είναι προς το παρόν πολύ ομαλή».

Η Κίνα, ο μεγαλύτερος παραγωγός εμβολίων στον κόσμο, αναπτύσσει εννέα από τα 30 εμβόλια που υποβάλλονται σε δοκιμές σε ανθρώπους. Την περασμένη εβδομάδα, το Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ, σε συνεργασία με ερευνητές από την ηπειρωτική Κίνα, δήλωσε ότι ένα εμβόλιο με ρινικό σπρέι μπαίνει σε κλινικές δοκιμές.

Χιλιάδες Κινέζοι κάτοικοι έλαβαν μέρος στις δοκιμές πειραματικών εμβολίων από κινεζικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της China National Biotec Group, θυγατρικής της κρατικής εταιρείας Sinopharm και της Sinovac Biotech. Τον Ιούνιο, οι αρχές ενέκριναν τη χρήση πειραματικού εμβολίου σε στρατιωτικό προσωπικό, ενώ τον Ιούλιο χορηγήθηκαν εμβόλια σε ιατρούς και σε άλλους εργαζόμενους σε «θέσεις υψηλού κινδύνου».

Στα 6,57 εκατομμύρια έφτασαν τα κρούσματα του νέου κορονοϊού στις ΗΠΑ, μετά την καταγραφή 36.970 στον τελευταίο ημερήσιο απολογισμό, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters. Κατά την προηγούμενη καταγραφή, οι μολύνσεις είχαν καταγραφεί στα 6,54 εκατομμύρια περιστατικά.

Οι θάνατοι από Covid-19 αυξήθηκαν χθες, τουλάχιστον κατά 423, στους 194.570. Κατά την προηγούμενη καταμέτρηση, είχαν καταγραφεί 194.147 θάνατοι.

Στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters, ο αριθμός των νέων περιστατικών μόλυνσης από την Covid-19 αυξήθηκε τη Δευτέρα, τουλάχιστον κατά 4.650, στα 765.693 περιστατικά. Κατά την προηγούμενη ημέρα, ο αριθμός των περιστατικών είχε καταγραφεί στα 761.023 περιστατικά.

Ο αριθμός των θανάτων από τον νέο κορονοϊό αυξήθηκε χθες, τουλάχιστον κατά 80, στους 14.466 θανάτους. Κατά την προηγούμενη ημέρα, ο αριθμός των θανάτων είχε καταγραφεί στους 14.386 θανάτους.