«Ράπισμα» Μακρόν σε Τουρκία: Κυρώσεις σε όσους παραβιάζουν τον θαλάσσιο χώρο στην Αν. Μεσόγειο

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Ράπισμα» Μακρόν σε Τουρκία: Κυρώσεις σε όσους παραβιάζουν τον θαλάσσιο χώρο στην Αν. Μεσόγειο / 6 View / 23/07/2020

Αναστασιάδης – Μακρόν επικαιροποιούν την γαλλοκυπριακή συμμαχία στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο – Αιχμές για τη “χλιαρή αντίδραση” της Ευρώπης στην ελληνοτουρκική ένταση άφησε ο Εμανουέλ Μακρόν (video)

Αιχμές για τη “χλιαρή αντίδραση” της Ευρώπης στην ελληνοτουρκική ένταση άφησε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, και συνέστησε στην Ένωση να σκεφτεί τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

Θα ήταν σημαντικό λάθος για την Ευρωπαϊκή Ενωση να αφήσει την ασφάλεια στην ανατολική Μεσόγειο στα χέρια άλλων παραγόντων, κυρίως της Τουρκίας, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο Παρίσι.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας πρόσθεσε ότι εκείνοι που παραβιάζουν θαλάσσιες ζώνες στην ανατολική Μεσόγειο πρέπει να υφίστανται κυρώσεις.

“Η Κύπρος θα είναι πάντοτε η πλέον φιλόξενη χώρα για τον γαλλικό στόλο”

«Η Κύπρος θα είναι πάντοτε η πιο φιλόξενη μεταξύ των χωρών όσον αφορά τον γαλλικό στόλο και όχι μόνο. Υπήρξαμε πάντοτε και συνεχίζουμε να είμαστε μια χώρα πραγματικής σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή. Βοηθήσαμε στο παρελθόν στην εκκένωση των χημικών από την Συρία, βοηθήσαμε πολλές κρίσεις στη Μέση Ανατολή, όπως του Λιβάνου, και ενδεχομένως να χρειαστεί να ξανασυμβάλλουμε και προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης κατά την προσέλευσή του στο Μέγαρο των Ηλυσίων στην Γαλλία.