Προσωρινά (;) εκτός Εργατικών ο Κόρμπιν

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσωρινά (;) εκτός Εργατικών ο Κόρμπιν / 7 View / 30/10/2020

Υστερα από μια ζωή στον αγώνα για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης, ο σοσιαλιστής πρώην ηγέτης των Εργατικών,Τζέρεμι Κόρμπιν, αποπέμπεται από το κόμμα λόγω των κατηγοριών σε βάρος του για «αντισημιτισμό».

Δρυος πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται. Η αρχαία παροιμία για τις επιπτώσεις της απώλειας εξουσίας επαληθεύονται και στην περίπτωση των Βρετανών Εργατικών, που αποφάσισαν χθες να θέσουν προσωρινά (;) εκτός κόμματος τον τέως ηγέτη τους Τζέρεμι Κόρμπιν μετά την καταδικαστική γι’ αυτόν απόφαση της Επιτροπής Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μιας ανεξάρτητης αρχής που έχει θεσμοθετήσει το κοινοβούλιο.

Στην πράξη ο Κόρμπιν -γνωστός εδώ και δεκαετίες για τη σταθερή υποστήριξή του στον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού ενάντια στην παράνομη ισραηλινή κατοχή- αποβάλλεται από το κόμμα του για τον υποτιθέμενο «αντισημιτισμό» του, καταγγελία που βεβαίως δεν έχει καμμιά βάση: όμως οι εχθροί του εντός και εκτός του κόμματος βρήκαν ευκαιρία από κάποιες «παρεξηγήσιμες» δηλώσεις του για να τον υπονομεύσουν παρουσιάζοντάς τον ως αντισημίτη.

Και φυσικά δεν είναι τυχαίο ότι ο άχρωμος και άοσμος διάδοχός του στην ηγεσία των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη «για την οδύνη και τη λύπη που προκλήθηκε», κάνοντας λόγο για «ημέρα ντροπής για το κόμμα». Ο Κόρμπιν πάντως αντέδρασε απορρίπτοντας το πόρισμα και δηλώνοντας πως θα αγωνιστεί για τη δικαίωσή του στην εσωκομματική έρευνα για το ζήτημα, που ξεκίνησε χθες με εντολή του… ντροπιασμένου Στάρμερ.

Efsyn.gr