Προς ομαλοποίηση η κατάσταση στα σύνορα Βρετανίας – Γαλλίας

by/ 0 Comments / 6 View / 24/12/2020

Οι πρώτοι επιβάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο κατάφεραν να αποβιβαστούν στο Καλέ μετά την άρση του Γαλλικού αποκλεισμού. Το πλοίο «Cotes des Flandres», το πρώτο που έφυγε από το λιμάνι του Ντόβερ μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, έφτασε στις 3.30 π.μ. τοπική ώρα στο γαλλικό λιμάνι.

Ωστόσο, χιλιάδες οδηγοί φορτηγών παραμένουν «εγκλωβισμένοι» αλλά αναμένεται να μπορέσουν να αναχωρήσουν σήμερα. Περίπου 4.000 φορτηγά, και χιλιάδες ακόμη μικρά φορτηγά, περιμένουν να διασχίσουν τη Μάγχη ενώ δεν έχουν αποφευχθεί οι συγκρούσεις των οδηγών με τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με το το BBC, στρατιώτες συνδράμουν το εθνικό σύστημα υγείας (NHS), προκειμένου να γίνουν ταχύτερα τα τεστ για τον κορονοϊό στους οδηγούς των φορτηγών. Πρέπει να υπενθυμίσουμε πως μόνο όσοι διαγνωστούν αρνητικοί θα τους επιτραπεί να ταξιδέψουν.

Θυμίζουμε πως πολλές χώρες έσπευσαν να κλείσουν τα σύνορά τους στη Βρετανία αυτή την εβδομάδα αφού η μετάλλαξη του ιού άρχισε να εξαπλώνεται γρήγορα, με τη Γαλλία να πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα απαγορεύοντας την είσοδο στη χώρα επιβατών και φορτίων μερικές μόλις ημέρες πριν από την αποχώρηση της Βρετανίας από την τροχιά της ΕΕ.

Η κίνηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες Ευρωπαίοι οδηγοί φορτηγών να αποκλειστούν στη νοτιοανατολική Αγγλία μερικές ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

Efsyn.gr