ΠΟΥ: Η πανδημία δεν τελείωσε, έρχονται και άλλες παραλλαγές

by/ 0 Comments / 1 View / 11/02/2022

Νέες προειδοποιήσεις για την υγειονομική κρίση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας με την επικεφαλής επιστήμονα, Σούμια Σουαμινάθαν, να τονίζει σήμερα πως ο κόσμος δεν έχει φτάσει ακόμα στο τέλος της πανδημίας της Covid-19 καθώς θα υπάρξουν και άλλες παραλλαγές του ιού.

«Έχουμε δει τον ιό να εξελίσσεται, να μεταλλάσσεται…άρα γνωρίζουμε ότι θα υπάρξουν περισσότερες παραλλαγές, περισσότερες ανησυχητικές παραλλαγές, άρα δεν είμαστε στο τέλος της πανδημίας», δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Νότια Αφρική, όπου επισκέπτεται μονάδες παραγωγής εμβολίων μαζί με τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

O ίδιος είχε κρατήσει και προ ημερών αποστάσεις από αισιόδοξες προβλέψεις, την ώρα που η μία χώρα μετά την άλλη ανακοινώνουν χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Ωστόσο, ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Χανς Κλούγκε, επανέλαβε πριν μία εβδομάδα πως βλέπει φως στο τούνελ επισημαίνοντας ότι ο αριθμός θανάτων από Covid στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης έχει αρχίσει να σταθεροποιείται, χωρίς να αυξάνονται σημαντικά οι εισαγωγές ασθενών στις ΜΕΘ.

efsyn.gr