ΠΟΥ: Είμαστε μακριά από την “ανοσία της αγέλης” – Μόνο το 10% έχει αντισώματα

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΟΥ: Είμαστε μακριά από την “ανοσία της αγέλης” – Μόνο το 10% έχει αντισώματα / 7 View / 19/08/2020

Οι χώρες που βάζουν τα δικά τους συμφέροντα πάνω από αυτά των άλλων στην προσπάθειά τους να προμηθευτούν ένα πιθανό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού επιδεινώνουν την πανδημία, προειδοποίησε την Τρίτη, ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς.

«(Το να ενεργούμε) στρατηγικά και σε παγκόσμιο επίπεδο είναι στην πραγματικότητα προς το εθνικό συμφέρον κάθε χώρας. Κανείς δεν είναι ασφαλής μέχρι να είναι όλοι», τόνισε ο Γκεμπρεγεσούς, ζητώντας να σταματήσει ο «εμβολιαστικός εθνικισμός». Ο επικεφαλής του ΠΟΥ πρόσθεσε ότι έχει στείλει επιστολή σε όλες τις χώρες – μέλη του οργανισμού με την οποία τους ζητεί να συμμετάσχουν στον μηχανισμό COVAX, ο οποίος έχει στόχο να διασφαλίσει παγκοσμίως την άμεση, δίκαιη και ίση πρόσβαση σε εμβόλιο κατά της COVID -19.

Από την πλευρά του ο ανώτερος σύμβουλος του ΠΟΥ, Μπρους Έιλγουορντ, συνέστησε σε όλες τις χώρες να εφαρμόσουν φέτος ένα ευρύ πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της γρίπης, προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος επιπλοκών από ενδεχόμενη μόλυνση από κορονοϊό.