ΠΟΥ: Ανάγκη να επιταχυνθεί η εμβολιαστική εκστρατεία στην Αφρική

by/ 0 Comments / 1 View / 10/02/2022

Η αντίδραση της Αφρικής στην πανδημία έχει βελτιωθεί με τον καιρό, αλλά η ήπειρος πρέπει να επιταχύνει τους ρυθμούς της εμβολιαστικής εκστρατείας προκειμένου να μπορέσει να ελέγξει την Covid-19, δήλωσε σήμερα η αρμόδια περιφερειακή διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

«Μπορούμε επιτέλους να πούμε ότι αν συνεχιστεί η τρέχουσα τάση, υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ. Εφόσον παραμείνουμε προσεκτικοί και ενεργούμε δυναμικά, κυρίως σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό, η ήπειρος βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ελέγξει την πανδημία», δήλωσε η Ματσχιντίσο Μοέτι.

Η καθηγήτρια πρόσθεσε ότι η αντίδραση των χωρών της αφρικανικής ηπείρου γίνεται ολοένα και πιο αποτελεσματική με κάθε νέο κύμα της επιδημίας, επισημαίνοντας ότι το πρώτο διήρκησε 29 εβδομάδες, ενώ το τέταρτο τερματίστηκε σε έξι.

Ωστόσο, η Μοέτι τόνισε ότι το 85% των Αφρικανών δεν έχει λάβει ούτε μία δόση εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού. «Μια σταθερή παροχή δόσεων φτάνει τώρα, οπότε πρέπει να επικεντρωθούμε στο να γίνουν αυτές εμβόλια στα μπράτσα των ανθρώπων», κατέληξε.

efsyn.gr