Πολιτικό θρίλερ στην Τουρκία μετά την παραίτηση Αλμπαϊράκ

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πολιτικό θρίλερ στην Τουρκία μετά την παραίτηση Αλμπαϊράκ / 8 View / 09/11/2020

Εκκωφαντική σιωπή Ερντογάν για την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών και γαμπρού του και πολιτικές ζυμώσεις για την οικονομία υπό ασφυκτική πίεση.
«Σιωπηλή» παραμένει η προεδρία μετά την ανακοίνωση, μέσω Instagram ,της παραίτησης του υπουργού Οικονομικών και γαμπρού του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ «για λόγους υγείας».

powered by Rubicon Project
Σχεδόν όλα τα μέσα ενημέρωσης, η πλειοψηφία των οποίων πλέον πρόσκεινται στην κυβέρνηση, και το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, δεν έχουν μεταδώσει απολύτως τίποτα για περισσότερες από 12 ώρες.

Καμία αντίδραση και από τον εκπρόσωπο της προεδρίας Ιμπραίμ Καλίν ή τον επικεφαλής των Επικοινωνιών του προέδρου Φαχρετίν Αλτούν. Ο Αλμπαϊράκ ακόμα εμφανίζεται ως υπουργός στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών.

Ένα από τα ελάχιστα φιλοκυβερνητικά πρωτοσέλιδα που κάνουν αναφορά στο θέμα είναι αυτό της εφημερίδας Turkiye. Με τίτλο «Παραίτηση έκπληξη» αναφέρει ότι η ανακοίνωση του Αλμπαϊράκ έχει προκαλέσει σύγχυση, επισημαίνοντας ότι ενώ το υπουργείο και το κόμμα επιβεβαιώνουν την υποβολή της παραίτησης προκαλεί περιέργεια «για το εάν η παραίτηση θα γίνει αποδεκτή ή όχι. Ολα τα μάτια είναι στραμμένα στις δηλώσεις που θα γίνουν σήμερα», γράφει.

Πυρά της αντιπολίτευσης

Στην αντεπίθεση έχει περάσει η αξιωματική αντιπολίτευση με τον εκπρόσωπο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να υποστηρίζει ότι η «οικογένεια Ερντογάν καταστρέφει την οικονομία». «Η χώρα βρίσκεται σε οικονομική ύφεση. Επί ώρες δεν είναι σαφές εάν ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών έχει παραιτηθεί. Οι οικογενειακές διαμάχες καταστρέφουν την οικονομία. Η χώρα μας δεν πρέπει να υποφέρει από τις ιδιοτροπίες του καθεστώτος του ενός».

Efsyn.gr