Πιλοτική διανομή του εμβολίου της Pfizer σε τέσσερις αμερικανικές πολιτείες

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πιλοτική διανομή του εμβολίου της Pfizer σε τέσσερις αμερικανικές πολιτείες / 11 View / 17/11/2020

Η εταιρεία Pfizer Inc ξεκίνησε ένα πιλοτικό  πρόγραμμα παράδοσης του πειραματικού εμβολίου της για τον COVID-19 σε τέσσερις αμερικανικές πολιτείες, καθώς επιδιώκει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της διανομής και τις απαιτήσεις για διατήρηση του εμβολίου σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Το εμβόλιο, το οποίο έχει δείξει ότι είναι περισσότερο από 90% αποτελεσματικό στην προστασία από τον κορονοϊό, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, πρέπει να αποθηκευτεί στους -70 βαθμούς Κελσίου, σημαντικά χαμηλότερα από τα συμβατικά εμβόλια, τα οποία συνήθως φυλάσσονται στους -2 έως -8 βαθμούς.

«Ελπίζουμε ότι τα αποτελέσματα από αυτή την πιλοτική παράδοση θα χρησιμεύσουν ως μοντέλο και για άλλες αμερικανικές πολιτείες, αλλά και άλλα κράτη, καθώς ετοιμάζονται να εφαρμόσουν αποτελεσματικά προγράμματα εμβολιασμού για τον κορονοϊό» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Pfizer.

Γι’ αυτή την πιλοτική διανομή επελέγησαν το Ρόουντ Άιλαντ, το Τέξας, το Νιου Μέξικο και το Τενεσί, αφού ελήφθησαν υπόψη το συνολικό μέγεθος, η διαφοροποίηση του πληθυσμού, η υποδομή ανοσοποίησης, αλλά και η ανάγκη να προσεγγιστούν τα άτομα σε αστικές και αγροτικές περιοχές.

Οι τέσσερις αυτές πολιτείες δεν θα λάβουν τις δόσεις του εμβολίου νωρίτερα από άλλες πολιτείες επειδή συμμετείχαν στο πιλοτικό πρόγραμμα, ούτε θα έχουν κάποια διαφορετική μεταχείριση, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η Pfizer προσδοκά να αποκτήσει αρκετά ασφαλείς πληροφορίες για το εμβόλιο από τις μεγάλης κλίμακας δοκιμές τελευταίου σταδίου μέχρι την τρίτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, προτού προχωρήσει στην αίτηση για έγκριση της χρήσης του.

Πηγή: Reuters