Περισσότεροι από 2.000 οι μισθοφόροι της Τουρκίας στη Λιβύη

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Περισσότεροι από 2.000 οι μισθοφόροι της Τουρκίας στη Λιβύη / 4 View / 20/01/2020

Στους 2.400 έχει φτάσει ο αριθμός των Σύρων μαχητών που επιχειρούν στο λιβυκό έδαφος και υποστηρίζονται από την Άγκυρα, ενώ ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί, επισημαίνει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η Τουρκία, που υποστηρίζει τη διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ) που εδρεύει στην Τρίπολη, σκοπεύει να αναπτύξει περίπου 6.000 Σύρους στη Λιβύη, πρόσθεσε η μη κυβερνητική οργάνωση η οποία εδρεύει στο Λονδίνο και η οποία επικαλείται πληροφορίες που της έδωσαν ακτιβιστές.

Το Παρατηρητήριο διευκρινίζει ότι άλλοι σχεδόν 1.700 νεοσύλλεκτοι έφθασαν στην Τουρκία για να εκπαιδευτούν και να μεταφερθούν, εν συνεχεία, στη Λιβύη, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονται από την περιοχή της Αφρίν.

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Al Monitor, μέχρι σήμερα η Άγκυρα έχει αναπτύξει περίπου 80 στελέχη των ένοπλων δυνάμεών της στη λιβυκή επικράτεια που έχουν αναλάβει καθήκοντα συντονισμού και εκπαιδεύουν δυνάμεις πιστές στα στρατεύματα της κυβέρνησης στην Τρίπολη [2].

Οι πληροφορίες αυτές έρχονται στο φως λίγες ώρες μετά τη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, όπου έγιναν μερικά, δειλά βήματα για αποκλιμάκωση της κρίσης στη χώρα της Βορείου Αφρικής.