Παραιτήθηκε ο Κόντε

by/ 0 Comments / 3 View / 26/01/2021

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, όπως αναμενόταν, υπέβαλε την παραίτηση του στο υπουργικό του συμβούλιο και αρχίζει η περίλοκη διαδικασία που βρίσκεται στα χέρια του Ιταλού προέδρου.

 

Η πολιτική «καταιγίδα» που ξέσπασε στη γειτονική μας χώρα κόπασε για λίγο μετά την οριακή ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Κόντε ωστόσο, τις τελευταίες ώρες, ο Ιταλός πρωθυπουργός δέχθηκε πιέσεις να υποβάλει την παραίτησή του και να αναζητήσει τη δημιουργία νέου κυβερνητικού συνασπισμού αφού πάρει φρέσκια εντολή από τον πρόεδρο.

 

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης ο Κόντε μάλλον θα αναζητήσει στο επόμενο βήμα της πολιτικής του σταδιοδρομίας στην πρωθυπουργία της χώρας μια συνεργασία με το κόμμα του Καβαλιέρε παρά με τη «Ζωντανή Ιταλία» του Ρέντσι.

 

Η Ιταλία είχε 66 κυβερνήσεις από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αφού πολλές φορές διαλύθηκαν κυβερνήσεις και τα διάφορα μέρη έκατσαν πάλι στο τραπέζι του διαλόγου για ανασχηματισμό.

Όταν όμως παραιτηθεί ένας πρωθυπουργός, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι μπορεί να σχηματιστεί ένας νέος συνασπισμός και πάντα υπάρχει κίνδυνος οι πρόωρες εκλογές να καταλήξουν ως η μόνη βιώσιμη λύση.

Efsyn.gr