Πέθανε στην εντατική ο απεργός πείνας İBRAHİM GÖKÇEK των Grup Yorum

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πέθανε στην εντατική ο απεργός πείνας İBRAHİM GÖKÇEK των Grup Yorum / 3 View / 08/05/2020

Ο İBRAHİM GÖKÇEK που είχε σταματήσει την απεργία πείνας μετά από ικανοποίηση του αιτήματος για συναυλία των Grup Yorum στην Κωνσταντινούπολη. Όμως ο καταπονημένος οργανισμός του δεν άντεξε καθώς είχε ολοκληρώσει ήδη 323 μέρες απεργίας πείνας.

 “Μεταφέρθηκε στην εντατική, όπου και κατέληξε, καθώς, πλέον, το σώμα του δε μπορούσε να δεχθεί τους όρους. Το αίμα ήταν ήδη ελάχιστο στο σώμα του συντρόφου μας” ενημερώνει σε ανακοίνωση του το Λαίκό Μέτωπο Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο.

Η κατάστασή του ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη. Δύο μέρες πριν, στις 323 μέρες απεργίας πείνας διέκοψε την απεργία μέχρι να πραγματοποιηθούν οι συναυλίες του Grup Yorum για τις οποίες έγιναν δεκτές οι αιτήσεις και τα μέλη του να απελευθερώνονταν.

Ο İBRAHİM GÖKÇEK μεταφέρθηκε στην εντατική, όπου και κατέληξε, καθώς, πλέον, το σώμα του δε μπορούσε να δεχθεί τους όρους. Το αίμα ήταν ήδη ελάχιστο στο σώμα του συντρόφου μας.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 3 Απριλίου, στα 28 της χρόνια πέθανε η Helin Bölek τραγουδίστρια του Grup Yorum μετά από 288η μέρα απεργίας, αντιστεκόμενη στο φασιστικό καθεστώς του ΑΚΡ, στην καταπίεση και τη φίμωση που αυτό επιβάλλει στους αγωνιστές και τους λαούς της Τουρκίας.