Πάπας Φραγκίσκος: Οι μετανάστες δεν είναι απειλή για τη Χριστιανοσύνη

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πάπας Φραγκίσκος: Οι μετανάστες δεν είναι απειλή για τη Χριστιανοσύνη / 2 View / 24/11/2020

Ο Πάπας Φραγκίσκος, σθεναρός υποστηρικτής των δικαιωμάτων των μεταναστών, δηλώνει σε νέο του βιβλίο που κυκλοφόρησε χθες ότι η μετανάστευση δεν συνιστά απειλή για τη Χριστιανοσύνη.

 

«Με το να απορρίπτουμε έναν μετανάστη που αγωνίζεται, όποια και εάν είναι η θρησκευτική του πίστη, εξαιτίας του φόβου ότι θα διαλύσει τη χριστιανική κουλτούρα, προσβάλλουμε τόσο την Χριστιανοσύνη όσο και την κουλτούρα» τονίζει.

 

«Η μετανάστευση δεν αποτελεί απειλή για την Χριστιανοσύνη. Αυτό συμβαίνει μόνο στα μυαλά εκείνων που επωφελούνται υποστηρίζοντας κάτι τέτοιο. Το να προωθείς το Ευαγγέλιο και να μην καλωσορίζεις τους ξένους που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης, αλλά και να μην επιβεβαιώνεις τον ανθρώπινο χαρακτήρα τους σαν παιδιά του Θεού, είναι σαν να ενθαρρύνεις μια κουλτούρα που είναι χριστιανική μόνο κατ’ όνομα, ενώ στην πραγματικότητα την αδειάζεις καθετί που την καθιστά διακριτή».

Efsyn.gr