Ο Τραμπ δίνει νέες χάρες για να προστατέψει εαυτόν και συνεργάτες

by/ 0 Comments / 9 View / 24/12/2020

Αποφασισμένος να διασώσει όσους περισσότερους από τους φίλους, συνεργάτες και συμμάχους του πριν αποχωρήσει από την εξουσία είναι ο Ντόναλντ Τραμπ, που το βράδυ της Τετάρτης ανακοίνωσε ότι δίνει χάρη ή μειώνει τις ποινές σε ακόμη 29 άτομα.

 

Μεταξύ αυτών ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Πολ Μάναφορτ, που έχει καταδικαστεί για εμπλοκή στο σκάνδαλο με τη Ρωσία, ο επί χρόνια φίλος και συνεργάτης του Ρότζερ Στόουν, επίσης καταδικασθείς για την ίδια υπόθεση, και ο πατέρας του γαμπρού και στενού συμβούλου του, Τζάρεντ Κούσνερ. Επίσης, έδωσε χάρη στη Μάργκαρετ Χάντερ, σύζυγο του Ντάνκαν Χάντερ, που πήρε χάρη από τον απερχόμενο πρόεδρο την Τρίτη.

 

Την Τρίτη, είχε δώσει χάρη ή είχε μειώσει τις ποινές σε ακόμη 20 άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο πρόσωπα που είχαν αποδεχθεί την ενοχή τους για εμπλοκή στην υπόθεση της ρωσικής παρέμβασης στις προεδρικές εκλογές του 2016, στη διάρκεια της έρευνας που διεξήγε ο ειδικός εισαγγελέας Μιούλερ. Πρόκειται για τον πρώην σύμβουλο Τζορτζ Παπαδόπουλος και ο Αλεξάντερ φαν ντερ Ζβααν, Ολλανδός δικηγόρος για γαμπρός του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Χέρμαν Χαν. Για τον Ντόναλντ Τραμπ, που φέρεται ότι ωφελήθηκε από τη ρωσική παρεμβολή στις εκλογές και ότι προσπάθησε να εμποδίσει το έργο της δικαιοσύνης, η ρωσική εμπλοκή ήταν «απάτη» και «fake news», παρά το γεγονός ότι η έρευνα δεν τον αθώωσε ποτέ, αλλά δεν παραπέμφθηκε γιατί οι Ρεπουμπλικάνοι τον στήριξαν στη Γερουσία.

Efsyn.gr