Ο Τραμπ απέλυσε τον Τίλερσον

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο Τραμπ απέλυσε τον Τίλερσον / 38 View / 14/03/2018

Μία σχέση έντασης, αυτή ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Ρεξ Τίλερσον, έφτασε στο τέλος της.

Ο Αμερικανός πρόεδρος απέλυσε τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας μέσω twitter, ενημερώνοντας τον Τίλερσον μετά από τρεις ολόκληρες ώρες.

Όταν δε ένας βοηθός του Αμερικανού ΥΠΕΞ έγραψε πως ο Τίλερσον ενημερώθηκε μέσω twitter, ο Λευκός Οίκος απέλυσε και τον βοηθό.

«Ο Ρεξ και εγώ το συζητούσαμε πολύ καιρό. Για την ακρίβεια τα πηγαίναμε σχετικά καλά αλλά είχαμε διαφωνίες. Δείτε τη συμφωνία με το Ιράν. Θεωρώ ότι είναι άθλια. Αυτός πίστευε ότι ήταν εντάξει. Ήθελα είτε να την καταργήσω ή να κάνω κάτι άλλο. Και αυτός δεν ήθελε το ίδιο. Συνεπώς δεν είχαμε κοινή σκέψη» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Στον αποχαιρετιστήριο λόγο του, ο Ρεξ Τίλερσον, έκανε έναν απολογισμό του έργου του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενώ φρόντισε να ευχαριστήσει τους πάντες εκτός από τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που υπηρετήσαμε μαζί τους τελευταίους 14 μήνες. Κυρίως θέλω να πώ στα εκατομμυρία των Αμερικανών το εξής: Ευχαριστώ για την αφοσίωσή σας σε μία ελεύθερη και ανοιχτή κοινωνία, στις πράξεις ευγένειας μεταξύ σας, στην ειλικρινή και ήσυχη δουλειά που κάνετε καθημερινά ώστε να υποστηρίζετε αυτή την κυβέρνηση με τους φόρους σας», είπε ο Ρεξ Τίλερσον.

πηγή: euronews