Ο κύβος ερρίφθη: Ο Πούτιν αναγνώρισε τις «δημοκρατίες» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ

by/ 0 Comments / 1 View / 22/02/2022

Ολομέτωπη επίθεση σε ΝΑΤΟ και ΗΠΑ, αφού έκανε μια μακρά ιστορική αναδρομή, εξαπέλυσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά το διάγγελμα με το οποίο αναγνώρισε την ανεξαρτησία των δύο αποσχισθεισών περιοχών στην ανατολική Ουκρανία, του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.

Ο Πούτιν άμεσα υπέγραψε τις συμφωνίες συνεργασίας και φιλίας με Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ παρουσία των ηγετών των δυο περιοχών που είχαν πάει στο Κρεμλίνο. Λίγη ώρα μετά έδωσε εντολή στο υπουργείο Άμυνας να αναπτύξει ρωσικές «ειρηνευτικές δυνάμεις» στις δύο αποσχισθείσες περιοχές στην ανατολική Ουκρανία.

«Κρίνω απαραίτητο να λάβω αυτήν την απόφαση που ήταν ώριμη εδώ και καιρό: Να αναγνωρίσω αμέσως την ανεξαρτησία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ», είπε και δήλωσε βέβαιος πως έχει τη στήριξη των Ρώσων πολιτών για την απόφασή του.

Υποστήριξε πως η όλη κατάσταση αποτελεί μια κάλυψη για την ταχεία ανάπτυξη στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Η ένταξη, μάλιστα, της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ αποτελεί μια άμεση απειλή στην ασφάλεια της Ρωσίας, σύμφωνα με τον ίδιο. Την ίδια ώρα, είπε πως τα κέντρα εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία ισοδυναμούν με στρατιωτικές βάσεις και κατήγγειλε ότι αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατασκοπεύουν συνεχώς τη Ρωσία.

Μας είχαν υποσχεθεί ότι το ΝΑΤΟ δεν θα διευρυνθεί, επισήμανε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους. Όμως, συνέβη το αντίθετο.
Όπως τόνισε ο Πούτιν, είδαμε πέντε κύματα διεύρυνσης του ΝΑΤΟ πρόσφατα. Κατανοούμε, συμπλήρωσε, πως η περαιτέρω διεύρυνση του ΝΑΤΟ αποτελεί ζήτημα χρόνου.

Εξάλλου, ο κίνδυνος ενός ξαφνικού πλήγματος εναντίον της χώρας μας θα αυξηθεί ραγδαία, εάν επεκταθεί το ΝΑΤΟ, είπε ο Πούτιν και η βασική πλατφόρμα ενός πλήγματος εναντίον της Ρωσίας θα είναι η Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν νέους επιθετικούς πυραύλους, κατήγγειλε ο ίδιος, προσθέτοντας πως το ΝΑΤΟ έχει αγνοήσει πλήρως τις ανησυχίες μας. Τα αιτήματα της Ρωσίας στον τομέα της ασφάλειας απορρίφθηκαν, είπε ο Πούτιν.

«Προσπαθούν να μας πείσουν και πάλι ότι το ΝΑΤΟ είναι μια αμυντική συμμαχία και ζητάνε να πιστέψουμε τον λόγο τους, αλλά εμείς γνωρίζουμε το πραγματικό τίμημα αυτών των δηλώσεων» είπε ακόμα.

«ΟΙ ΗΠΑ δεν χρειάζονται μια ανεξάρτητη ισχυρή Ρωσία και αυτή είναι η πηγή της αμερικανικής πολιτικής».

Εντύπωση προκάλεσε η εξής αναφορά του Ρώσου προέδρου: «Θα πω κάτι που δεν έχω ξαναπεί για πρώτη φορά: Ρώτησα τον πρόεδρο Κλίντον πως θα ένιωθες αν η Ρωσία έμπαινε στο ΝΑΤΟ;»

Θα επιβάλλουν κυρώσεις έτσι κι αλλιώς

Η Ρωσία, όμως, στηρίζει πάντα τη διπλωματική οδό για την επίλυση των θεμάτων, διαβεβαίωσε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους.

Εξάλλου, όπως ο Πούτιν εξέφρασε την πεποίθηση πως η Δύση θα επιβάλει έτσι κι αλλιώς κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. Το έδαφος για τις κυρώσεις θα βρεθεί ή θα επινοηθεί και δεν θα έχει να κάνει με την Ουκρανία, υποστήριξε.

Σε αυτό το πλαίσιο και η Ρωσία έχει το δικαίωμα να λάβει αντίμετρα. Η Ρωσία έχει κάθε δικαίωμα να προστατεύσει την ασφάλειά της κι αυτό κάνουμε, υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Μαριονέτες της Δύσης η ουκρανική ηγεσία

Η Ουκρανία είναι μια αποικία των ΗΠΑ με ένα καθεστώς «μαριονέτα», κατήγγειλε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, η Ουκρανία διοικείται από ξένες δυνάμεις κι αυτό επηρεάζει όλα τα επίπεδα των αρχών.

Επιπλέον, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε πως οι «κενές» υποσχέσεις του δυτικού πολιτισμού συνοδεύονται από τη διαφθορά που ανθίζει, τη φτώχεια και μια βιομηχανία στο χείλος της διάλυσης.

Όπως τόνισε ο ίδιος, η ρωσική γλώσσα στην Ουκρανία έχει περιθωριοποιηθεί, ενώ κατήγγειλε ότι το Κίεβο προετοιμάζεται να «εκτελέσει» τη ρωσική ορθόδοξη εκκλησία.

Σε άλλο σημείο μάλιστα κατήγγειλε πως 4 εκατομμύρια άνθρωποι υπόκεινται σε γενοκτονία.

Εξάλλου, οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών βοηθούν την Ουκρανία να διαπράττει εγκλήματα.

Επίσης, δήλωσε ότι οι ηγέτες της Ουκρανίας θέλουν όλα τα καλά από τη Ρωσία χωρίς να έχουν καμία υποχρέωση.

Ο Πούτιν κατηγόρησε την Ουκρανία για κλοπή ρωσικού φυσικού αερίου κατά το παρελθόν, για τη χρήση της ενέργειας ώστε να εκβιάσει τη Ρωσία.

Επίσης, κατήγγειλε την αύξηση των νεοναζί, όπως τους αποκάλεσε, στην Ουκρανία.

Η Ουκρανία δεν είχε ποτέ την παράδοση ενός γνήσιου κράτους, δήλωσε.

Η κατάρρευση το 1991 της Σοβιετικής Ένωσης βρήκε τη Ρωσία κατακλεμμένη και την έθεσε σε δύσκολη θέση.

«Η σύγχρονη Ουκρανία δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου από τη Ρωσία. Ο Λένιν και οι συνεργάτες του δημιούργησαν τη σύγχρονη Ουκρανία διαχωρίζοντας εδάφη από τη Ρωσική Ομοσπονδία. Ο Χρουστσόφ έδωσε την Κριμαία στην Ουκρανία για κάποιο λόγο», είπε ο Πούτιν.

Γιατί ήταν απαραίτητο να δοθούν τόσο γενναιόδωρα δώρα, που δεν θα ονειρεύονταν ούτε οι πλέον σκληροί εθνικιστές; Διότι μετά την επανάσταση, οι Μπολσεβίκοι ήθελαν να παραμείνουν στην εξουσία με κάθε κόστος, συμπλήρωσε.

Τα γεγονότα του Σοβιετικού παρελθόντος δεν μπορούν να αλλάξουν, αλλά πρέπει να μιλάμε γι’ αυτά με ευθύτητα, χωρίς πολιτική ορθότητα.

Οι ουκρανικές αρχές έχουν μολυνθεί από τον ιό του εθνικισμού και της διαφθοράς, δήλωσε κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του ο πρόεδρος της Ρωσίας, προσθέτοντας πως η Ουκρανία δεν κατάφερε να επιτύχει μια σταθερή κρατική υπόσταση και χρειάστηκε, επομένως, να στηριχθεί σε ξένες χώρες, όπως τις ΗΠΑ.

Προειδοποιήσεις για πυρηνικά και Κριμαία

Ένα απ’ τα σημεία για τα οποία ξεχώρισε η ομιλία του Πούτιν ήταν η αναφορά του στα πυρηνικά. Η Ουκρανία σχεδιάζει να κατασκευάσει τα δικά της πυρηνικά όπλα υποστήριξε και προειδοποίησε ότι εάν η Ουκρανία αποκτήσει όπλα μαζικής καταστροφής, η συνολική κατάσταση θα αλλάξει δραστικά, δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε αυτό.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας υπογράμμισε πως τα πυρηνικά όπλα ισοδυναμούν με προετοιμασία επίθεσης εναντίον της Ρωσίας.

Η Ουκρανία, άλλωστε, κατακλύστηκε από δυτικά όπλα τους τελευταίους μήνες και οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ μετέτρεψαν αδιάντροπα την Ουκρανία σε ένα θέατρο πολέμου, σύμφωνα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ακόμα ότι η Ουκρανία έχει καταστρώσει σχέδια για εισβολή στην Κριμαία.

efsyn.gr