Οικονομική στήριξη Ρωσίας στο καθεστώς Λουκασένκο

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οικονομική στήριξη Ρωσίας στο καθεστώς Λουκασένκο / 8 View / 15/09/2020

Με συμφωνία δανεισμού 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατέληξε η σημερινή συνάντηση του προέδρου της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμιρ Πούτιν, τη στιγμή που χιλιάδες διαδηλωτές κατακλύζουν τους δρόμους του Μινσκ εδώ και ένα μήνα.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, συνάντησε σήμερα τον Βλαντίμιρ Πούτιν στο Σότσι της Ρωσίας. Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των δύο αρχηγών ύστερα από τα εκλογικά αποτελέσματα που ανέδειξαν τον Λουκασένκο ξανά ως πρόεδρο της χώρας, ξεσηκώνοντας κύμα αντιδράσεων σε ολόκληρη τη χώρα. Ο Πούτιν δήλωσε τη στήριξή του στην κυβέρνηση Λουκασένκο, ενώ συζητήσεις για την αναχρηματοδότηση του κρατικού χρέους με δάνειο ύψους 1 δισεκατομμυρίων δολαρίων έχουν ξεκινήσει από τα τέλη του Αυγούστου.

Η σημερινή συνάντηση προβλήθηκε μέσω τηλεοπτικής αναμετάδοσης και αυτό που τόνισε ο Πούτιν ήταν η Λευκορωσία να λύσει αυτή την κρίση χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις. Σημείωσε, επίσης, πως η πρόταση του Λουκασένκο για αναθεώρηση του Συντάγματος είναι έγκαιρη και λογική.