Ξεκάθαρος ο Ακιντζί: Φρικτό το σενάριο προσάρτησης

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ξεκάθαρος ο Ακιντζί: Φρικτό το σενάριο προσάρτησης / 8 View / 10/02/2020

Στο «μάτι του κυκλώνα» βρέθηκε ο Μουσταφά Ακιντζί τις τελευταίες ημέρες μετά τη συνέντευξή του στον Guardian, όπου δήλωσε αντίθετος στο ενδεχόμενο προσάρτησης των Κατεχομένων στην Τουρκία.

Ο πρόεδρος του ψευδοκράτους επανήλθε, σήμερα, στο θέμα και με γραπτή του δήλωση ξεκαθαρίζει ότι δεν αλλάζει άποψη, ενώ προσθέτει πως η επίθεση εναντίον του είναι αβάσιμη.

Χαρακτηρίζει το σενάριο προσάρτησης ως κίνδυνο διάλυσης για την «Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου» σημειώνοντας ότι «το υποστηρίζω αυτό και είναι κάτι που δεν το λέω για πρώτη φορά, γιατί αυτό είναι ένα πραγματικό συναίσθημα και σκέψη του ‘τ/κ λαού’».

«Το θέμα δεν είναι πολύπλοκο, είναι ξακάθαρο» αναφέρει ο Ακιντζί και προσθέτει ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν θέλουν να γίνουν μειονότητα της Ελληνοκυπριακής πλευράς, αλλά ούτε επιθυμούν διαρκή σχέση εξάρτησης από την Τουρκία.

Σύμφωνα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, η τοπική κοινωνία δεν στηρίζει μια τέτοια πιθανότητα και υποστηρίζει ότι προτεραιότητα είναι να αποκτήσουν τα Κατεχόμενα «σεβαστή θέση υπό ομόσπονδη στέγη»

«Αυτή η προσπάθεια πρέπει να υποστηριχτεί. Μια τέτοια Κύπρος με τον βορά και τον νότο της, θα καταστεί φιλική προς την Τουρκία. Αυτό είναι προς όφελος όλων» αναφέρει σε άλλο σημείο και χαρακτηρίζει παρωχημένη τη λογική πως «η Κύπρος είναι τουρκική και θα παραμείνει Τουρκική».

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης χαρακτήρισε, παράλληλα, αβάσιμες τις επιθέσεις προς το πρόσωπό του.

Υπενθυμίζεται πως η συνέντευξή του στον Guardian προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις εντός Τουρκίας με τον ακροδεξιό Ντεβλέτ Μπαχτσελί να ζητά την παραίτησή του και τον εκπρόσωπο του AKP να τον καλεί να ζητήσει συγγνώμη.

efsyn.gr