«Ναι» σε κυρώσεις κατά Τουρκίας από επιτροπή Γερουσίας των ΗΠΑ

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Ναι» σε κυρώσεις κατά Τουρκίας από επιτροπή Γερουσίας των ΗΠΑ / 12 View / 12/12/2019

Με ψήφους 18 υπέρ και 4 κατά, επιτροπή διεθνών σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ ενέκρινε σήμερα (Τετάρτη) νομοσχέδιο για την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας. Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την πρόσφατη εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, αλλά και τα σχέδια της Άγκυρας για αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400.

Το νομοσχέδιο αυτό θα έρθει, στη συνέχεια, στην Ολομέλεια της Γερουσίας, για έγκριση. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ακόμα μια κίνηση γερουσιαστών να πιέσουν τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, ώστε να υιοθετήσει πιο σκληρή γραμμή απέναντι στην Άγκυρα.

Ο πρόεδρος της επιτροπής, Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζιμ Ρις, υποστήριξε ότι τώρα είναι η ώρα για τη Γερουσία να εκμεταλλευθεί αυτήν την ευκαιρία για να αλλάξει η συμπεριφορά της Τουρκίας.

Αντίθετα, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ραντ Πολ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του Τραμπ είναι αντίθετη σε αυτό το νομοσχέδιο, καθώς θα αποδυνάμωνε τη θέση του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος θα είχε δυσκολία να διαπραγματευθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν.